Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: concerts per a combatre la calor

diumenge, 10 de juliol del 2016

El millor de la setmana: concerts per a combatre la calor

La Banda de Barcelona ofereix el seu ja clàssic concert d'estiu
La programació musical d'estiu a Barcelona es troba gairebé en ple apogeu. Ja tenim en marxa el Festival Grec i alguns clàssics de juliol, com el cicle del Monestir de Pedralbes, també inicien el seu camí aquests dies. Només falta per arribar l'últim títol de la temporada al Liceu, La flauta màgica, que s'estrenarà la setmana vinent.

És moment de gaudir especialment de l'àmplia oferta de concerts a l'aire lliure, com els del cicle de Música als Parcs o el recital gratuït que la Banda Municipal de Barcelona oferirà divendres als ciutadans de Barcelona a la plaça del Rei.

Aquesta és la selecció dia a dia que us proposem des de Barcelona Clàssica.
 
Dilluns, 11 de juliol: Els talents més joves de la música clàssica catalana porten una setmana de concentració a Vic, dins dels stages que la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) organitza en els períodes de vacances. Aquest cop, estudien obres de Beethoven, Mahler i Mozart. Dilluns presenten el seu treball al Palau de la Música Catalana sota la direcció de Pablo González. Entrada: 20 €.

Dimarts, 12 de juliol: El cicle Música als Parcs presenta avui un doble concert. D'una banda, el Quartet Bauhaus actuarà als Jardins de la Mediterrània amb obres de Beethoven, Piazzolla i Dvorák. D'altra, Beatriz Miralles, Mercedes Gancedo i María Alonso oferiran un recital de cant al Parc Central de Nou Barris. Tots dos concerts estan programats a les 21 hores i són gratuïts.

Dimecres i dijous, 13 i 14 de juliol: El Monestir de Pedralbes és protagonista a l'agenda musical de la setmana amb una doble cita. D'una banda, el dimecres 13 conclou el cicle “Les veus del monestir”, organitzat pel centre d'estudis musicals A tempo, amb una "gala d'òpera" d'entrada gratuïta. D'altra banda, el dia 14 arrenca una nova edició del cicle d'estiu “Vespres musicals”, amb tres concerts per a les nits dels dijous del mes de juliol. L'entrada costa 12 euros.

Divendres, 15 juliol:
La Banda Municipal de Barcelona afronta una setmana intensa. Després d'actuar el dilluns al Festival Grec, divendres oferirà un concerto totalment gratuït a la Plaça del Rei i en la qual el director titular, Salvador Brotons, capitanejarà la interpretació d'obres de Manuel Oltra i Elisenda Fábregas. També se celebrarà el centenari de la composició de El Amor Brujo, de Manuel de Falla.

Dissabte, 16 de juliol: Solé Luthiers manté durant l'estiu la seva programació de concerts de petit format a les seves instal·lacions del carrer Santa Anna. Dissabte és el torn del duet de violoncel i piano format per Fuko Ishi i Roger Morello. Entrada: 12 €

Per al diumenge no hi ha programació de música clàssica destacable. A l'estiu, les sequeres no són només meteorològiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada