Barcelona Clàssica: El Monestir de Pedralbes presenta la nova edició dels "Vespres Musicals" d'estiu

dimecres, 13 de juliol del 2016

El Monestir de Pedralbes presenta la nova edició dels "Vespres Musicals" d'estiu

El Reial Monestir de Pedralbes inicia una nova edició del cicle d’estiu Vespres Musicals, que enguany presenta una sèrie de tres concerts.

La programació, preparada pels dijous 14, 21 i 29 de juliol, ofereix una àmplia diversitat d’intèrprets i de compositors, amb estils i obres ben diferents.  L’element comú, escollit com a motiu principal de l’edició d'enguany dels Vespres Musicals, és la connexió amb Sor Eulària Anzizu, una monja d’origen burgés que va rellançar el monestir fent de mecenes a principis del segle XX. 

En aquest sentit, el concert inaugural del cicle, dijous 14, ofereix obres de la mateixa Sor Eulària, així com de la nord-americana Amy Beach i de les franceses Lili i Nadia Boulanger. Els intèrprets són el tenor Roger Padullés; el pianista Josep Surinyac; la violinista Marta Cardona i la violoncel·lista Laia Puig.

Dijous 21, el concert porta pel títol “Somnis, meditacions i anhels” i està dedicat sobretot a la figura d’Enric Granados, contemporani de Sor Eulària. La interpretació anirà a càrrec del Trio Granados.
 
L’últim concert del cicle serà dijous 29, amb un programa amb cançons i poemes de Jacint Verdaguer, amb qui Sor Eulària mantenia correspondència. Hi actuaran Roger Mas (veu i guitarra); Xavier Guitó (piano) i Arcadi Marcet (contrabaix).

Els tres concerts tenen el mateix horari: des de les 20 hores es permet l’entrada al claustre i l’actuació està programada per a les 21 hores.

Les persones que es vulguin inscriure han d'enviar un e-mail a reservesmonestirpedralbes@bcn.cat o trucar al número 93 256 34 27 de 10 a 14 hores per formalitzar la reserva de places. L’entrada, de 12 euros, es paga a la taquilla del museu-monestir el mateix dia del concert. Les persones que desitgin assistir al cicle sencer poden tenir un preu especial de 18€ pels tres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada