Barcelona Clàssica: Solé Luthiers obre la nova temporada de concerts de petit format

dimecres, 31 d’agost del 2016

Solé Luthiers obre la nova temporada de concerts de petit format

L'agenda de concerts torna de mica en mica a l'activitat habitual. Pràcticament tot el mes de setembre serà un període en transició, amb el Palau de la Música i l'Auditori encara a mig gas i la majoria de petites sales i centres cívics sense programació fins a l’octubre.

No obstant això, hi ha alguns espais que arrenquen ja aquest mes amb la seva temporada de concerts. Els primers a fer-ho són Solé Luthiers, l'establiment especialitzat en instruments de corda ubicat a un espai singular al carrer Santa Anna, en ple Barri Gòtic.

Solé Luthiers inicia el divendres 2 de setembre la nova temporada de recitals, que segueix la tònica d'anys anteriors. Es tracta de concerts de petit format, limitats a una quarantena d'espectadors, en els quals la proximitat física entre intèrprets i públic potència l'experiència musical.

El cartell previst fins a l'octubre continua amb l'estil habitual en la programació i presenta una combinació de joves talents i 'intèrprets amb experiència internacional combinats. Per a aquest setembre, estan previstos quatre concerts, gairebé un per setmana:

  • 2 de setembre, a les 20 hores: Duo Granados, integrat pel pianista català Josep Buforn i la violinista russa Oksana Solovieva.
  • 15 de setembre, a les 20 hores: Duo 2.10, amb el guitarrista Pablo Despeyroux i la violinista Imma Guàrdia i un repertori amb obres variades que van de Paganini a Piazzolla.
  • 22 de setembre, a les 20 hores: Trio Camilli, sorgit a la Guildhall School of Music and Drama de Londres i amb una destacada activitat en sales de tot Europa. Entre els components, destaca la presència del violoncel·lista català Óscar Alabau.
  • 30 de setembre, a les 20 hores: Trio de canyes Vidalba, format per Queralt Roca (clarinet), Lleonard Castelló (fagot) i Dolors Almirall (oboè).

L'entrada per a tots els concerts és de 12 euros. Es pot comprar a la pàgina web. En acabar el recital, el públic pot mantenir un col·loqui distès amb els artistes i s'ofereix una degustació de cava Jané Ventura.

No hi ha molts més detalls de la programació per a l'últim trimestre de l'any, tot i que si tenim alguna pista. Per al mes d'octubre, ja està anunciada la visita de Peter Bruns, catedràtic de Violoncel de la Universitat de Leipzig, qui toca un instrument singular: el violoncel Carlo Tononi "Bolognese", construït el 1730, que, en el passat, també va tocar Pau Casals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada