Barcelona Clàssica: L'últim concert de Jonathan Nott al capdavant de la Simfònica de Bamberg, a l'Auditori de Barcelona

dimarts, 13 d’octubre del 2015

L'últim concert de Jonathan Nott al capdavant de la Simfònica de Bamberg, a l'Auditori de Barcelona



Jonathan Nott. Foto: Paul Yates
Entre les principals cites de música clàssica de l'any, només faltava a la cartellera de Barcelona la Temporada Ibercamera, i ja la tenim de tornada aquest dimecres, 14 d'octubre.

El primer concert del curs es celebra a L'Auditori amb l'Orquestra Simfònica de Bamberg, que és la Filharmònica estatal de Baviera. Es tracta d'una de les formacions alemanyes que més concerts ha ofert a tot el món.

El concert en L’Auditori de Barcelona serà especial perquè suposarà el comiat de l'actual director de la formació, Jonathan Nott, que ha estat al capdavant de l'orquestra des de l'any 2000. Nott ha estat nomenat director musical i artístic de l'Orquestra de la Suïsse-Romande i, després de la cita a Barcelona, cedirà la batuta a Jakub Hrusa.

El programa del dimecres s'obrirà i tancarà amb peces molt conegudes de Beethoven: l'obertura d' 'Egmont' i la Simfonia número 6, 'Pastoral'. Entre totes dues, s'interpretarà el Concert per a Piano número 20 de Mozart, amb el pianista britànic Christian Blackshaw com a solista.

Christian Blackshaw
Foto: Herbie Knott


Blackshaw, que ja ha complert els 65 anys, està vivint una “segona joventut”. A l'inici de la seva trajectòria, el pianista va aconseguir fites com el de ser el primer britànic a estudiar en el Conservatori de Sant Petersburg, malgrat ser l'època de la guerra freda. Però, la defunció de la seva dona el va allunyar temporalment dels escenaris.

El seu retorn el 2013 amb la interpretació de les sonates de Mozart en el Wigmore Hall, posteriorment gravades en un doble CD, va causar sensació entre la crítica. The Spectator parla d'ell com “the next big thing” en la música clàssica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada