Barcelona Clàssica: La Casa Bartomeu inicia nou cicle de concerts per a celebrar el segon aniversari de la reobertura de l’espai

dijous, 7 d’abril del 2016

La Casa Bartomeu inicia nou cicle de concerts per a celebrar el segon aniversari de la reobertura de l’espai

L’Associació Jardí dels Tarongers, juntament amb el Consell Català de la Música, ha programat un cicle de 6 concerts de primavera per celebrar el segon aniversari de la reobertura de la Casa Bartomeu.

Després de la reobertura l’octubre del 2014 el Jardí dels Tarongers es consolida com a espai musical amb més de 30 concerts i 6.500 visitants. 

Els quatre primers concerts s’oferiran a la Sala Vila Arrufat de la Casa Bartomeu i els dos concerts de juny, als Jardins. Enceten el cicle el duo de violoncel i piano Carolina Bartumeu i Rosalía Gómez divendres, 8 d’abril. 

El 15 d’abril el Jardí dels Tarongers tindrà l’honor de rebre al mestre Josep Colom que oferirà una peça de piano per 4 mans amb Marevna Ortega. El 6 de maig oferiran un concert el duo de violí i piano Maria Sanz i Jordi Arquimbau que interpretaran per primer cop al Jardí dels Tarongers la música de Joaquín Turina. El 20 de maig, el jove pianista Bernat Català estrenà la seva obra Omaggio en el primer concert als Jardins. El 10 de juny torna al Jardí dels Tarongers la Coral Sant Jordi amb un repertori dedicat als 400 anys de la mort de Cervantes i Shakespeare. Tancarà el Cicle de Primavera el 17 de juny el Cor de Noies de l’Orfeó Català que per primer cop actuarà al Jardí dels Tarongers.
L’espai va ser convertit, de la mà del mecenes Sr. Josep Bartomeu, en un centre vital de la vida musical de Barcelona a mitjans del segle XX.  L’espai era un lloc d’acollida per als joves talents musicals. L’any 80 Josep Bartomeu va cedir la casa a la Generalitat amb la condició que continués l’activitat musical. 

L’organisme hi va portar el Centre de Documentació Musical i l’any 2001 la casa va quedar tancada i abandonada, fins fa dos anys que la Generalitat la va cedir al Consell Català de la Música, que ha volgut mantenir el mateix objectiu que el Sr. Bartomeu d’oferir a joves músics i a professionals la possibilitat de la seva presentació davant del públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada