Barcelona Clàssica: L'Orquestra Simfònica de Vallès i Paquito D'Rivera trenquen els límits entre la clàssica i el jazz

dissabte, 21 de novembre del 2015

L'Orquestra Simfònica de Vallès i Paquito D'Rivera trenquen els límits entre la clàssica i el jazz

Els que demanen que la clàssica s'obri a més experiments de música fusió avui tenen a Barcelona una experiència de primera línia. L’Orquestra Simfònica del Vallès ofereix avui un concert al Palau de la Música amb el clarinetista cubà Paquito D’Rivera, llegenda viva del latin jazz i un dels exponents més importants i reconeguts de l’escena musical internacional.

El concert, que forma part del cicle Simfònics al Palau i del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, està estructurat en quatre parts, amb una obertura a càrrec de l'OSV, l'actuació del Cape Cod Concert, la formació liderada per Paquito D’Rivera, i la interpretació orquestral de la vibrant La conga del fuego d'Arturo Márquez i de la suite de George Gershwin Un americà a París

 

Com explica el programa, aquesta peça representa la fusió de formes clàssiques i jazz a la música de Gershwin, ja que "l’estructura harmònica arrela en les tradicions del blues, mentre que les melodies que es repeteixen i embelleixen l’obra no estan subjectes a cap alteració". L’obra va adquirir fama mundial quan va ser utilitzada per Gene Kelly en el ballet final del film Un americà a Paris, esdevingut tot un clàssic del cinema musical. L'OSV estarà dirigida per Vicent Alberola, solista de la Lucerne Festival Orchestra.

Pel que fa a l'actuació de Paquito D'Rivera, el repertori que presentarà amb la seva formació recull  des de les sonoritats jazzístiques de Benny Goodman fins a un homenatge a la singular vedet cubana Chiquita Facenda, passant per una milonga argentina i un tercer moviment dedicat a Ernesto Lecuona. Aquesta actuació serà la primera a Europa que realitza Cape Cod Concert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada