Barcelona Clàssica: Barcelona s'omple de "lied" amb el Festival en memòria de Victoria de los Ángeles

divendres, 20 de novembre del 2015

Barcelona s'omple de "lied" amb el Festival en memòria de Victoria de los Ángeles

Aquest divendres 20 de novembre, la mezzosoprano holandesa Christianne Stotijn obrirà el LIED Festival Victoria de los Ángeles 2015 amb el concert Des Knaben Wunderhor, acompanyada al piano  per Joseph Breinl.

El concert, que es farà al recinte modernista de Sant Pau, estarà integrat per obres de Schubert, Mahler i Berg. A més, intervindran durant els 20 minuts inicials dos joves talents, una iniciativa del Festival per a donar a conéixer nous noms: el baríton Sebastián Peris i el pianista Jesús López Blanco.

Organitzat per la Fundació Victoria de los Ángeles, aquest  Festival està dedicat al Lied, un gènere amb el que la soprano Victoria de los Ángeles va tenir molts d’èxits al llarg de la seva vida artística. 

La tercera edició del Festival tindrà un significat molt especial ja que coincideix amb el desè aniversari de la mort de la soprano barcelonesa. 


Ara fa un dies es va col·locar un bust de Victoria de los Ángeles, cedit per la Fundació, a la sala Lluís Millet del Palau de la Música, justament el lloc on la soprano va actuar per primera vegada i que va ser el punt de partida a una llarga carrera d’èxits als millors teatres d’arreu del món.

El Festival està adreçat al públic sensible amb la música i també a persones interessades en la cultura en general que poden veure en el Lied una manera fàcil i amena d’introduir-se en la lírica. Els escenaris que acolliran el Festival són marcs arquitectònics poc habituals com  el Recinte Modernista de Sant Pau, on tindran lloc els concerts i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), que acollirà en la seva seu les taules rodones sobre Lied i masterclasses de Lied per a duos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada