Barcelona Clàssica: LIFE Victoria tanca la seva tercera edició amb un concert pel record

divendres, 4 de desembre del 2015

LIFE Victoria tanca la seva tercera edició amb un concert pel record

Ángeles Blancas, al concert de cloenda de LIFE Victoria
Després d'uns dies de silenci per un desgraciat afer tecnològic, tornem de nou per a repassar el més destacat dels concerts de música clàssica de la ciutat. Per posar-nos al dia, és obligat fer un repàs al  Festival LIFE Victoria, que va cloure la tercera edició amb un concert a càrrec d'Ángeles Blancas que va ser d'aquells que fan afició al "lied" fins i tot entre el més reacis a escoltar música clàssica.

Organitzat per la Fundació Victoria de los Ángeles presidida per Helena Mora i Joan Morera, el LIFE Victoria vol perpetuar el record de la soprano que va morir l’any 2005, després d’una llarga carrera professional plena d’èxits i que la van portar a actuar en els millors teatres d’arreu del món.


Del 20 al 29 de novembre s’ha cantat la música que va interpretar Victoria de los Ángeles, s’ha parlat d’ella en totes les activitats i concerts que s’han fet i s’ha pogut conèixer una mica més de la vida d’aquesta artista, mantenint així viu el seu record.
El director artístic del Festival, Enric Martínez-Castignani,  ha valorat positivament aquesta edició afirmant que “el festival ha aconseguit més projecció, hem començat contactes amb altres festivals europeus i hem tingut més assistència de públic que en edicions anteriors, alguns concerts s’han fet amb totes les entrades venudes. Els artistes han estat molt contents de conèixer i actuar en aquest Festival, tots volen tornar i la valoració que ens ha fet  públic ha estat molt bona."

Els artistes més destacats que han passat per aquesta edició han estat  la mezzosoprano Christianne Stotjin, que va fer el concert inaugural,  la soprano Isabel Monar, el baríton Roderick Williams i la soprano Ángeles Blancas que va fer la cloenda. Precisament aquest ha estat un dels concerts que ha rebut millor crítiques del que portem de temporada a Barcelona... I això, en un moment on ja hem vist sobre l'escenari a noms com a Cecília Bartoli o els dos primers grans muntatges del Liceu, amb Nabucco i Benvenuto Cellini, és dir molt.

Enric Martínez-Castignani ha parlat d’alguns trets del Festival de l’any vinent “ El LIFE Victoria 2016 també es farà al novembre, sens dubte que la programació mantindrà el mateix nivell de qualitat i portarem els millors artistes del gènere. També volem fer una aposta molt especial pels artistes del país.” L'esperem amb ganes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada