Barcelona Clàssica: Cinc concerts de piano per no perdre's al febrer

dimarts, 7 de febrer del 2017

Cinc concerts de piano per no perdre's al febrer

Febrer sol ser un bon mes per anar a concerts de piano. Un cop passats els fastos nadalencs (quan són més habituals els concerts simfònics i recitals de música coral), i amb les dates de Setmana Santa encara lluny, els programadors tenen al piano un element segur per atraure el públic: de fet, encara avui, aquest segueix sent l'instrument més estudiat a les escoles de música de tot el món.

Si donem una ullada a l'agenda de les setmanes vinents, confirmem la nostra teoria en comprovar que tenim almenys cinc concerts que hauríem de marcar en vermell. No són, ni de bon tros, els únics pianistes presents en la programació, però resulten cinc noms importants a l'hora de seguir l'actualitat.

Per facilitar l'organització, els exposem en ordre cronològic:



  1. Danylo Saienko: la jove promesa. Aquest pianista ucraïnès es va proclamar, amb només 23 anys, guanyador del primer premi del Concurs Internacional María Canals en l'edició 2015. Aquest mes torna a Barcelona per actuar a L’Auditori en solitari, sense orquestra i sense la pressió del concurs, i demostrar dominant una àmplia varietat de registres. (8 de febrer; 20.30 hores. Entrada: 12 €)

  2. Grigory Sokolov: el mite. 
    És considerat com un dels millors pianistes del món. I, també, com un dels més excèntrics i imprevisibles. Afortunadament, adora tocar en directe i manté al Palau de la Música Catalana com a cita ineludible, on repeteix visita cada any. Aquesta vegada el veurem interpretant obres de Mozart i Beethoven. (12 de febrer; 20.30 hores. Entrada: 30-60 €)
  3. Alexei Volodin: la figura en auge. Volodin va debutar a Barcelona el 2006, quan encara estava lluny d'aconseguir el reconeixement que té avui. En l'actualitat, actua a les principals sales de concerts del món, és solista al costat de les orquestres de més prestigi i realitza gires amb Valéry Gergiev, però segueix venint a Barcelona a presentar-se al públic en solitari, com en aquell primer recital. (15 de febrer: 20.30 hores. Entrada: 15-35 €)

  4. Carles Marigó: l'experimentador. La Pedrera selecciona cada any a tres joves perquè siguin els seus "músics residents" i presentin tres projectes personals a l'emblemàtic edifici. Aquest any, un dels escollits és el pianista Carles Marigó, que prepara un recital de piano i trio de corda que ell defineix com "un cant al romanticisme musical". (19 de febrer; 18 hores. Entrada: 12€)
  5. James Rhodes: l'estrella mediàtica. El pianista, conegut principalment pels seus llibres i les seves aparicions a TV, actua al Palau de la Música Catalana. No hi ha repertori anunciat (l'artista prefereix explicar-ho ell mateix en cada actuació). Tot i així les entrades estan ja completament esgotades. (24 de febrer, 21.00 hores)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada