Barcelona Clàssica: El millor de la setmana (6-12 de febrer): els joves prenen el protagonisme

diumenge, 5 de febrer del 2017

El millor de la setmana (6-12 de febrer): els joves prenen el protagonisme

Joshua Dos Santos, director convidat
de la JOSB
Concerts de joves músics n'hi ha, afortunadament, cada setmana. Per exemple, el Conservatori Municipal de Música programa recitals del seu alumnat diverses vegades a la setmana (per cert, totalment gratuïts). No obstant això, aquests dies, a Barcelona, ​​els joves músics adquireixen una rellevància especial pel seu protagonisme en diversos dels millors concerts de l'agenda.

Des de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona fins als joves cantants premiats amb la Beca Bach a BZM, diversos dels esdeveniments que seleccionem com els més destacats de la setmana estan protagonitzats per joves. Cal esmentar també el pianista Danylo Saienko, que torna a Barcelona després de guanyar el Concurs Internacional Maria Canals el 2005, així com la participació del Cor Infantil de l'Orfeó Català en el nou programa de l'OBC, dedicat a la banda sonora d'El senyor els anells.

La programació completa inclou molts altres concerts amb joves, però aquesta és la nostra selecció per als pròxims set dies.


Dilluns, 6 de febrer: La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, ​​un interessant projecte de formació de nous músics i de difusió de la música clàssica, organitza concerts gratuïts mensualment. En aquesta ocasió, la novetat l'aporta la participació com a director convidat del jove Joshua Dos Santos, deixeble del mestre José Antonio Abreu i amb una emergent carrera en Llatinoamèrica. (Paranimf de la UB; 20 hores. Entrada gratuïta fins a completar aforament)

Dimarts, 7 de febrer: En el seu moment, un diari generalista va batejar a Xavier Sabata com “el sex symbol espanyol de l'òpera”. La veritat és que Sabata ha aconseguit donar-se a conèixer més enllà dels cercles relacionats amb la música antiga i, amb el permís de Jaroussky, és possiblement el contratenor més conegut pel públic a Espanya. Aquesta vegada actua en el marc de la Temporada Ibercamera, al costat de l'ensemble Forma Antiqua, amb el Stabat Mater de Vivaldi. (Palau de la Música Catalana; 20.30 hores. Entrada: 20-73 €)

Dimecres, 8 de febrer: El pianista Danylo Saienko, guanyador del Concurs Internacional de Piano Maria Canals en l'edició 2015, torna a Barcelona per actuar a l'Auditori en solitari, amb un programa que fa un recorregut per la història de la música, començant per J.S.Bach i passant per Beethoven, Scriabin, Schumann i Ravel. (L'Auditori, 20.30 hores. Entrada: 12 €)

Dijous, 9 de febrer: El director Pablo Heras-Casado dóna un gir cap a la interpretació amb criteris històrics i es posa al capdavant de la formació alemanya Balthasar Neumann Chor & Ensemble, considerat com un dels millors 20 cors del món, per oferir un programa exclusiu sobre Monteverdi. Precisament aquest any 2017 es commemora el 450 aniversari del naixement del compositor. (Palau de la Música Catalana, 20.30 hores. Entrada: 15-80 €)

Divendres, 10 de febrer: L'Associació Joan Manén compromesa amb la recuperació del patrimoni musical català i la difusió d'autors catalans poc coneguts, posa en marxa una nova edició del seu cicle anual de concerts, que es desenvoluparà entre febrer i juny en diferents auditoris de Barcelona. L'esdeveniment inaugural el protagonitza el Trio Arriaga, amb un repertori de trios per a corda i piano de l'època entre el Modernisme i el Noucentisme. (Auditori del Casal del Metge, 19.30 hores. Entrada: 15 euros).

Dissabte, 11 de febrer: Ens agradaria recomanar el concert de BZM de cantates de Bach amb el tenor Benjamin Bruns, figura de l'Òpera de Viena, i els nous cantants premiats amb la Beca Bach. Però, BZM ha comunicat que les entrades ja estan esgotades, així que haurem de suggerir alternatives, com el concert de clarinet i piano del Museu Europeu d’Art Modern, amb Miquel Ramos i Àlex Ramírez (18.00 hores, 19 € amb berenar inclòs), o la interpretació de la banda sonora de les dues torres, la segona part d'El senyor dels anells, amb l'OBC (l'Auditori; divendres, dissabte i diumenge, en diferents horaris. Entrada: 10-56 € )

Diumenge, 12 de febrer: Dos Gregorios protagonitzen l'escena musical. D'una banda, Gregory Kunde, tenor, ofereix un recital d'àries de Verdi al Gran Teatre del Liceu, acompanyat de l'Orquestra Simfònica del Teatre i del baríton Juan Jesús Rodríguez (17 hores. Entrada: 10-145 €). D'altra banda, el rus Grigory Sokolov, un dels millors pianistes del món, actua al Palau de la Música Catalana (20.30 hores. Entrades: 30-60 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada