Barcelona Clàssica: Arrenca el concurs de joves talents del Palau de la Música

dimecres, 30 de setembre del 2015

Arrenca el concurs de joves talents del Palau de la Música

Dijous 1 d’octubre comença la vintena edició del cicle El Primer Palau, que enguany donarà l’oportunitat de debutar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana a deu joves intèrprets de música clàssica.
 
Aquesta iniciativa va adreçada a joves músics que es troben en aquell moment crucial entre la finalització dels estudis i el pas cap al món profesional. D’aquesta manera, el Palau de la Música els hi ofereix gaudir de les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat.
 
En els seus vint anys d’existència, el Primer Palau ha acollit 248 joves intèrprets en un total de 95 concerts i ha lliurat 83 guardons, dotats amb més de 200.000 euros. Artistes amb trajectòries professionals tan reconegudes com Javier Perianes, Enrique Bagaría, Juan de la Rubia, Daniel Ligorio, Cuarteto Quiroga, Pau Codina o José Menor han participat en la iniciativa i han explicat la seva experiència en el vídeo commemoratiu del vinté aniversari.

 

El cicle s’articula en quatre concerts, que se celebraran els dijous 1, 8, 15 i 29 d’octubre, amb dos participants cada dia. Per a aquesta edició, s’han rebut un total de 61 sol·licituds de candidats. Entre tots ells, han estat seleccionats com a participants les pianistes Rosalía Gómez i Victoria Vassilenko, els violoncel·listes Gabriel Ureña i Marion Platero, l’acordionista Ander Tellería, la guitarrista Mabel Millán, el Trio Vasnier (Pedro López, flauta; Carmen Alcántara, arpa, i Samuel Espinosa, viola) i la violista Agnès Mauri Galik.

Rosalía Gómez serà la primera artista que actuarà
El concert de cloenda, presentat pel periodista Albert Om, tindrà lloc el dijous 19 de noviembre. En ell, es repartiran els premis dels guanyadors d’aquesta edició i hi actuaran els guanyadors del 2014, l’Aëris Trio (Juan Carlos Rivas Perretta, oboè; Carlos Tarancón Mateo, fagot, i Yolanda Fernández Anguita, clarinet). 
 
Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i amb el patrocini de Mitsubishi Electric, el cicle ofereix també incentius econòmic amb el Premi El Primer Palau, dotat amb 6.000 euros. Si el jurat ho considera oportú, es podrà concedir, a més, 6.000 euros entre el segon premi i accèssits. A més, s’atorgarà el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros, destinats a comprar material musical. 
 
Addicionalment, per afavorir la projecció internacional dels guardonats, Catalunya Música atorgarà per quart any consecutiu un premi a un dels guanyadors, que consistirà en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió. Com a novetat, aquest 2015 s’hi afegeix el Premi al Millor Intèrpret d’Obra d’Autor Català, que atorga Joventuts Musicals de Catalunya i que consisteix en la participació en el cicle Xarxa de Músiques. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada