Barcelona Clàssica: La Pedrera selecciona als músics residents per a la temporada 2015/2016

dissabte, 26 de setembre del 2015

La Pedrera selecciona als músics residents per a la temporada 2015/2016

Foto: Fundació Catalunya-La Pedrera
La Fundació Catalunya-La Pedrera ja té a la venda les entrades per a la nova temporada del cicle de Residències Musicals, que proposa descobrir a tres joves talents de la música. Es tracta d'una sèrie de concerts molt especial, amb repertoris triats acuradament pels mateixos solistes amb l’objectiu de presentar el seu instrument de la millor manera. 

A l'alta qualitat musical cal afegir l'al·licient del lloc (l'auditori de la Pedrera) i el preu (molt econòmic, de només 12 euros).

Els músics seleccionats per al curs 2015/2016 són Esther Pinyol, Josep Ramon Olivé i Ricard Rovirosa, arpista, baríton i pianista, respectivament. Els tres expliquen a Barcelona Clàssica el que suposa per a ells l'oportunitat de protagonitzar un cicle de concerts en La Pedrera.

Esther Pinyol
La temporada s'iniciarà el 18 d'octubre amb Esther Pinyol, la primera arpista que es gradua a  l’Escola Superior de Música de Catalunya en aquesta modalitat d'instrument. Malgrat la seva joventut, Esther té experiència orquestral, enregistraments i fins i tot col·laboracions amb el programa de TV “Òpera en texans”.
Des del punt de vista personal, és un orgull haver estat seleccionada com una de les residents de La Pedrera aquesta temporada. Veus com tantes hores de treball i esforç tenen, a poc a poc, la seva recompensa amb aquestes oportunitats. És un gran impuls per seguir endavant” – ens explica Esther. “En l’àmbit professional, em permetrà treballar durant un any un repertori fantàstic que presentaré en tres concerts de diferents formats: duo de flauta i piano, arpa sola i amb marimba i arpa amb quartet de corda, flauta i clarinet.” Esther obrirà i tancarà el cicle, amb concerts els dies 18 d'octubre, 17 de gener i 19 de juny.

Josep Ramon Olivé
Al novembre, arribarà el torn de Josep Ramon Olivé, graduat en Direcció de Cor i Cant Clàssic en l’ESMUC i actualment resident a Londres, on participa en el prestigiós Opera Course de la Guildhall Scholl. A Josep Ramon li hem vist recentment en el concert inaugural de temporada de l’OBC, en la Sagrada Família, amb el Rèquiem de Fauré, al costat de la soprano Maria Eugenia Boix.

"Em fa molta il·lusió haver estat escollit per a la nova temporada de Residències Musicals, ja que suposa un pas més en el desenvolupament de la meva carrera a casa nostra. També significa l'oportunitat de poder actuar en un espai tan emblemàtic de la nostra ciutat com La Pedrera”, ens explica el jove baríton, a qui podrem veure en concert els dies 15 de novembre, 20 de març i 17 d'abril.

El tercer membre d'aquesta selecció de músics és Ricard Rovirosa, un brillant pianista que acumula en el seu currículum premis nacionals i internacionals i actuacions en tota Espanya i Regne Unit. Així mateix, ha gravat per TV3, RTVE, Catalunya Ràdio i BTV, entre d’altres. Ricard també resideix a Londres: estudia el doctorat a la Guildhall School, on va ser acceptat amb premi d'audició.

“Ha estat una gran alegria haver estat seleccionat per formar part d'aquest grup d'artistes i em sento molt afortunat”, declara Ricard. Afegeix que la Residència Musical “és una molt bona oportunitat per fer un projecte sòlid a Catalunya, d'on vaig marxar fa molt, l'any 2006, per estudiar a Londres”. Ricard expressa el desig que resumiria la intenció del cicle: “Espero que la música que interpretarem ompli de goig a molta gent”. Les seves actuacions estan programades per als dies 20 de desembre, 28 de febrer i 15 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada