Barcelona Clàssica: La companyia Teatre Líric Català reivindica l'òpera en català amb l'estrena absoluta de "Magda"

dimecres, 23 de setembre del 2015

La companyia Teatre Líric Català reivindica l'òpera en català amb l'estrena absoluta de "Magda"

El Teatre Principal de Barcelona estrena demà l’òpera Magda. Es tracta d’una estrena “de veritat”: és a dir, d’una obra completament nova, produïda per la companyia Teatre Líric Català, amb llibret de Jordi Voltas i música de Ramon Ribé.

Magda està ambientada als anys 70, durant els últims anys del franquisme, i narra la història d’una dona de l’alta burgesia que decideix trencar amb les convencions socials. Segons la descripció de la promotora, el tema principal és “el descobriment de l’amor per damunt de qualsevol barrera”. Malgrat la distància temporal, es poden establir nombrosos paral·lelismes amb l’actualitat.

El repartiment està encapçalat per la mezzosoprano Laura Vila i el baríton Toni Marsol. Altres valors de l’òpera a Catalunya, com la soprano Maria Miró, la mezzo Francesca Roig, el baix Marc Pujol, el tenor Marc Sala i els barítons Xavier Aguilar i Dani Morales, completen la nòmina de cantants.

La producció comptarà amb la direcció musical de Frederic Oller mentre que Joan B. Torrella executarà la direcció escènica i Júlia Sesé dirigirà el cor. L’espectacle inclourà la participació de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i els cors Anton Bruckner i Ariadna.

Cal destacar el fet de que Magda sigui la primera producció d’una nova iniciativa que neix amb l’objectiu de presentar exclusivament obres del teatre líric català, ja siguin de nova creació o adaptacions de títols ja existents. Recordem que Catalunya té una tradició d’òpera en català que es remunta a la Renaixença catalana, amb autors com ara Enric Morera, Enric Granados, Apel·les Mestres i Àngel Guimerà.

Magda es podrá veure al Teatre Principal els dies 24, 26 i 30 de setembre. Posteriorment, l’obra es representarà al Teatre La Passió d’Esparraguera i al Teatre Prado de Sitges, entre d’altres. Les localitats es poden comprar a la plataforma  Ticketea.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada