Barcelona Clàssica: Mercè 2015: les orquestres de Barcelona surten al carrer

dilluns, 21 de setembre del 2015

Mercè 2015: les orquestres de Barcelona surten al carrer

Amb el programa complet de la Mercè 2015, podem fer un repàs de tots els concerts de música clàssica inclosos en la Festa Major de Barcelona. Intentarem donar tots els detalls possibles, no només perquè els nostres lectors estiguin ben informats, sinó també perquè el post no ens quedi massa curt.

Perquè, la veritat és que la programació clàssica és més aviat escassa. El més positiu és la possibilitat de veure, totalment gratis, a algunes de les principals formacions orquestrals de Barcelona: Banda Municipal, OBC i Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu.

L'actuació de la Banda i de l'OBC està prevista per al dimarts 22 en l'avinguda de la Catedral: primer, a les 20.30, intervindrà la Banda i, posteriorment, a les 22.15, ho farà l'OBC. Per la seva banda, l' Orquestra i el Cor del Liceu estan programats per al dijous 24 a les 20.30. A més, els alumnes de música del Taller de Músics, el Conservatori del Liceu i l' ESMUC actuaran a diferents hores en l'avinguda de la Catedral i a la plaça Sant Jaume. Els horaris concrets es poden consultar a la nostra agenda i a la web oficial.

Sobre el repertori de cada concert, el programa no dóna moltes pistes, però la web de l'Auditori informa que la Banda interpretarà obres de Moraleda, Morera, Serra i Brotons, mentre que l' OBC, que no estarà dirigida per Kazushi Ono, sinó per Alfons Reverté, proposa “un repàs per la història de la música a través dels grans compositors”. Això inclou Händel, Mozart, Falla, Strauss, i (no és broma) les BSO de Star Wars i de Pirates del Carib.

Pel que fa al concert de les formacions musicals del Liceu, el títol, “Una nit americana per a la Mercè”, ja és indicatiu de les intencions: temes populars del teatre musical, del cinema o del pop, de Bernstein a Henry Mancini, passant per John Lennon i Paul McCartney.

Bé, estem de festa major: Tchaikovski es pot deixar per a un altre dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada