Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: Maria Joao Pires, Daniel Harding i Plácido Domingo

diumenge, 17 d’abril del 2016

El millor de la setmana: Maria Joao Pires, Daniel Harding i Plácido Domingo

Daniel Harding. Foto: Julian Hartgreaves
La setmana de Sant Jordi sempre és especial a Barcelona, ​​però, a més, aquesta es presenta plena de cites musicals. A la cartellera sobresurten, fonamentalment, tres noms propis: la pianista Maria Joao Pires, el director Daniel Harding i el "baritenor" Plácido Domingo.

Els dos primers actuen dilluns 18 a l'Auditori, en un concert de la temporada Ibercamera, al costat de l'Orquestra de Ràdio Suècia, la formació de la qual Harding, un dels preferits de la crítica mundial, és director titular. Inicialment, el programa arrencava amb Mozart, però fa unes setmanes es va anunciar que Pires interpretarà a la primera part una obra de Chopin (el Concert per a piano número 2)). A la segona part, Daniel Harding dirigirà la cèlebre Simfonia del Nou Món de Dvorák.

D'altra banda, a partir de dissabte 23, Plácido Domingo tornarà a cantar al Gran Teatre del Liceu interpretant a Simon Boccanegra. L'òpera està en cartellera des del dimarts 12, però Domingo només cantarà en les tres últimes funcions: 23, 26 i 29 d'abril. La seva intervenció servirà de celebració del 50 aniversari del seu debut al Liceu.


La cartellera completa de la setmana, amb més de 50 concerts i esdeveniments relacionats amb la música clàssica, es pot consultar a la nostra agenda mensual. Dia a dia, aquests serien els concerts més destacats:

  • Dilluns 18: Concert de Maria Joao Pires, Daniel Harding i l'Orquestra de Ràdio Suècia. Entrades disponibles a partir de 46 € (esgotades les de 26 €).

  • Dimarts 19: L'ESMUC està portant a terme durant tots els dimarts del mes una col·laboració amb el cicle "Converses a la Pedrera", mitjançant la qual la conferència (el tema de debat és "La Bíblia en la literatura catalana") es completa amb un concert de guitarra amb peces de compositors catalans. La Pedrera; 4€ por sessió.
  • Dimecres 20: Kristian Bezuidenhout, un dels pianofortistes de més renom, actuarà al costat del quartet Chiaroscuro en una vetllada per gaudir de Mozart a la recerca de sonoritats originals. L’Auditori; 15-25€.
  • Dijous 21: La mezzosoprano Anna Alàs homenatja Enric Granados, acompanyada al piano per Albert Guinovart. Palau de la Música; 15€.
  • Divendres 22: La vigília de Sant Jordi, es presenta un programa commemoratiu del quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes dirigit per Jordi Savall, al capdavant de la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. Reials Drassanes; 10-40€
  • Dissabte 23: Al costat de l'aparició de Plácido Domingo al Liceu, destaquen els diversos concerts de petit format (la majoria, gratuïts), programats per a animar la Diada de Sant Jordi.
  • Diumenge 24: Proposem una doble cita. Al matí, els Lluïsos d'Horta programen el seu segon concert del recentment inaugurat cicle de música clàssica, aquest cop amb l'Orquestra JOFF de l'escola de música Pausa (entrada: 8 € per a no socis i 6 € per a socis). A la tarda, és bon moment per anar a veure a Isabelle Faust, una de les millors violinistes del món, qui interpretarà, en una sola sessió totes les Sonates i Partites de J.S. Bach. Palau de la Música; 10-35€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada