Barcelona Clàssica: Jordi Savall presenta un Barroc apte per a tots els públics en el seu debut amb l'OBC

dijous, 28 d’abril del 2016

Jordi Savall presenta un Barroc apte per a tots els públics en el seu debut amb l'OBC

Assaig de l'OBC amb Jordi Savall
Font : Perfil de Twitter de l'OBC

Que el director d'orquestra més internacional que té Barcelona es posi al capdavant de l'Orquestra Simfònica de la ciutat pot semblar una cosa gairebé lògica. No obstant això, mai fins aquest cap de setmana s'havia donat la circumstància.

Per primera vegada, Jordi Savall, una de les personalitats musicals catalanes d'aquest segle gràcies a la seva tasca com a director, concertista i investigador de música antiga, dirigeix ​​l'OBC a L'Auditori en tres concerts (divendres 29, dissabte 30 i diumenge 1 de maig).


 
El repertori , evidentment, és de música antiga, encara que en aquesta ocasió el mestre Savall inclou al programa tres grans noms del Barroc i el Classicisme (J.S. Bach, W.A. Mozart i G.F. Händel). A més, les obres seleccionades són relativament conegudes: la Suite Orquestral número 3 de Bach (la seva ària apareix a la banda sonora de diverses pel·lícules), la Serenata número 6 de Mozart i la cèlebre Música per als Reials Focs d'Artifici de Händel.

D'aquests "descobriments" de peces i compositors menys coneguts amb els quals Savall ens obsequia en els seus concerts d'aforament més reduït, es proposa un quart nom: Francesco Geminiani. D'ell s'interpreta un "concerto grosso" basat en els temes d'una altra obra de Corelli, famosa en la seva època. 
En definitiva, en el seu debut amb l'OBC, Savall presenta un repertori apte per a tots els públics, amb obres conegudes i atractives per als espectadors, independentment de què estiguin més o menys familiaritzats amb la música de l'època barroca i dels primers anys del Classicisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada