Barcelona Clàssica: Sant Jordi 2016: guia de concerts de música clàssica

dijous, 21 d’abril del 2016

Sant Jordi 2016: guia de concerts de música clàssica

Foto: Recinte Modernista de Sant Pau
Encara que estrictament no forma part de la tradició, la música porta ja diversos anys essent l'acompanyant natural de llibres i roses per la Diada de Sant Jordi. Moltes institucions i equipaments culturals organitzen concerts, generalment de repertori clàssic, com a complement de la intensa programació prevista per a la jornada.

A Barcelona, al Palau de la Música i la Biblioteca de Catalunya, molt propers a l'epicentre de la festa a la Rambla, han preparat activitats especials. Però també hi ha altres opcions, com concerts de corals i de petites formacions que actuen gratuïtament o a canvi d'una petita aportació en llocs històrics, com el Recinte Modernista de Sant Pau, l'Ateneu Barcelonès o la Cripta de la Sagrada Família.

Aquest és el nostre recorregut a la programació musical de Sant Jordi a la ciutat de Barcelona.




  • Palau de la Música: Organitza una sèrie de visites guiades especials per l'edifici, amb l'incentiu de "descobrir les mil roses amagades" en l'arquitectura modernista. Les visites són de pagament (15 €, tot i que hi ha possibilitat de descomptes). Els assistents rebran una rosa de regal al final del recorregut i podran participar en un concurs de fotografies a Instagram per guanyar una entrada per al concert del 125è aniversari de l'Orfeó Català. Paral·lelament, la programació musical inclou un concert familiar (Les Músiques del Món) i jazz i bossanova a l'exterior.
  • Biblioteca de Catalunya: La institució celebra una jornada de portes obertes que inclou nombroses activitats (entre elles, petits concerts de pianola). A més, a les 19 h., la Coral Sant Jordi, acompanyada de Carles Marigó al piano i amb la direcció de Lluís Vila, oferirà un espectacle commemoratiu del 400 aniversari de la mort de Shakespeare i Cervantes, que combina música amb textos recitats.
  • Ateneu Barcelonès: El concert de Sant Jordi, d'entrada lliure, estarà a càrrec de la Jove Orquestra Barcino i vol homenatjar no només a escriptors, sinó també a la figura d'Enric Granados.

  • Recinte Modernista de Sant Pau: Dia de Portes Obertes, en què hi haurà música (i no només clàssica) per amenitzar la visita. A les 12 hores està prevista l'actuació de la Balkan Paradise Orchestra i, a les 13 hores, la de Barcelona Coral Àsia.

  • Audenis: La coneguda botiga de música organitza una intensa jornada d'audicions musicals, que començaran a les 11 del matí i culminaran a les 19 hores, amb un recital poètic de Yolanda Gutiérrez acompanyada al violoncel per Mabel Sánchez i al piano per Mercè Farràs.

  • Musitekton: No hi ha programació especial, però aquest dissabte toca concert, dins el cicle de primavera que organitza aquest espai, el que resulta una excel·lent ocasió per assistir al recital del duo format per Isabel Félix (fortepiano) i Àlex Ramírez (violí).

  • Museu MEAM: Com tots els dissabtes del mes, el Museu Europeu d'Art Modern programa música clàssica, aquest cop amb obres de Schubert interpretades per Javier López Jorge (piano) i Kornél Mikecz (baríton). El preu, 19 euros, inclou l'entrada al museu.

  • Cripta de la Sagrada Família: L'Orfeó Atlàntida rep aquest cap de setmana la visita de la Assoziacione Corale "Giuseppe Savani", de Carpi (Itàlia), i ho celebrarà amb dos concerts. Un tindrà lloc el mateix 23, a les 18.30 hores, a la Cripta de la Sagrada Família; el segon està previst l'endemà, a la mateixa hora, a la Seu del Districte de Sants Montjuïc. L'entrada és lliure, però es recullen aportacions voluntàries.
  • Iglesias y parroquias: La Federació Catalana d’Entitats Corals recull una intensa programació en diverses esglésies i parròquies. Les que són a la ciutat de Barcelona estan també recopilades en l'agenda de Barcelona Clàssica.
Actualització: Ens expliquen des del Gran Teatre del Liceu que disposaran d'un estand per a la venda de llibres on signaran dos autors (Carlos Calderón i Victòria Palma). No hi ha una sessió pròpia de Sant Jordi, però sí una funció molt especial: en la programació de Simon Boccanegra, actua Plácido Domingo, que celebra el 50 aniversari del seu debut al teatre barceloní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada