Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: hiperactivitat primaveral

diumenge, 1 de maig del 2016

El millor de la setmana: hiperactivitat primaveral

© CC-SA-BY Jason James
Maig marca el principi de la fi de la temporada 2015/2016 a les grans sales de música de la ciutat: la programació anual està a punt d'acabar-se i en la publicitat del Palau de la Música Catalana, L'Auditori i el Liceu ja té més presència el pròxim curs 2016/2017 (de fet, s'ha iniciat ja la venda d'abonaments) que els espectacles que queden per a les pròximes setmanes. Això no vol dir menor activitat de música clàssica: més aviat succeeix el contrari. 

Una de les estratègies de les sales és precisament guardar pel final de la temporada algunes de les actuacions estel·lars, a manera de guindes del pastís musical de l'any (i reclam per convèncer a possibles nous abonats). 

A això hem d'afegir que els concerts en molts altres espais de la ciutat es multipliquen, possiblement per l' "efecte primavera" (que podríem definir com ganes d'aprofitar la favorable disposició del públic pel bon temps abans de l'arribada de les vacances).

Per tant, tenim un mes ple de propostes, moltes d'elles molt atractives (i també econòmiques), que com sempre, es troben recopilades en l'agenda de Barcelona Clàssica. Aquí presentem el nostre repàs al millor de la setmana, amb la selecció d'un concert destacat per dia: 

  • Dilluns 2 de maig: Òpera en ruta. Arrenca el cicle organitzat pel districte Sarrià-Sant Gervasi, convertit en cita obligada per a qualsevol aficionat, amb una programació de més de 30 activitats diferents (conferències, tallers, concerts, representacions operístiques ...), totes gratuïtes. Exemple de l'alt nivell de qualitat és l'acte inaugural del dilluns 2 al Centre Cívic Pere Pruna, amb una conferència de Mario Gas i una posterior audició musical amb la soprano Marta Mathéu, acompanyada al piano per Anna Crexells. (19 h, CC Pere Pruna; entrada lliure, subjecta a limitació d'aforament). 
 
  • Dimarts 3 de maig: Josep Ramon Olivé. Després de ser protagonista de les Residències Musicals de la Pedrera, el jove baríton continua amb la seva gran temporada amb un concert a l'Auditori. Acompanyat al piano per Jordi Armengol, interpretarà una selecció de cançó catalana i una de les obres més representatives del lied: el Dichterliebe (Amor de poeta) de Schumann. (20.30h, l'Auditori; 8-12 €) 
 
  • Dimecres 4 de maig: Sir András Schiff. Torna al Palau de la Música una de les grans figures del piano mundial. Aquesta vegada presenta un programa amb les últimes sonates de Haydn, Mozart, Beethoven i Schubert. (20.30h, Palau de la Música Catalana, 20-40 €) 
 
  • Dijous 5 de maig: Barcelona Poesia. El Conservatori Municipal de Música de Barcelona ofereix concerts gratuïts tots els dilluns i dijous a partir de les 20 hores. La programació del pròxim 5 de maig és especialment atractiva per la combinació de música i poesia, a partir de diversos autors catalans llegits pels rapsodes Joan Izquierdo i Eulàlia Nosàs. En la interpretació musical, hi participen els cantants Eulàlia Ara, M. Àngels Miró i Salvador Parrón, els pianistes Eugènia Gassull, M. Rosa Ribas i Jordi Vilapinyó, la flauta travessera d'Eduard Sánchez i el violoncel d'Eulàlia Nosàs. (20 h, Conservatori Municipal de Música de Barcelona; entrada lliure) 
 
  • Divendres 6 de maig: Maig coral del Barcelonès. La Federació Catalana d'Entitats Corals organitza una nova edició d'aquest cicle musical, que proposa un concert per a tots els divendres del mes de maig. La programació s'inicia aquest divendres amb Contrapunt Vocale, Kammerchores Collegium i Canticum Weimar (20.30h, Església Adventista del Setè Dia; 5-8€).
 
  • Divendres, dissabte i diumenge (6-8 de maig): Orquestra del Liceu. La formació dirigida per Josep Pons "canvia de casa" per aquest cap de setmana i visita l'Auditori durant divendres, dissabte i diumenge per oferir un programa netament simfònic, amb la Patètica de Txaikovski com a gran reclam. (Divendres, dissabte i diumenge, en diferent horaris; 10-56 €)
 
  • Diumenge, 8 maig: 125 aniversari de l'Orfeó Català. L'actual director de l'Orfeó (fins a fi de temporada), Josep Vila, protagonitza per partida doble aquest concert de celebració d'aniversari, ja que, a més de dirigir-lo, presentarà un programa de composicions pròpies (una d'elles, nova). Estarà acompanyat, per descomptat, l'Orfeó Català, així com d'un quartet de solistes locals de primer nivell (Marta Mathéu, Gemma Coma-Alabert, Joan Cabero i Josep Ramon Olivé) i de l'Orquestra Camera Musicae. (18 h, Palau de la Música Catalana; 15 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada