Barcelona Clàssica: El 12è Concurs Internacional de Música de Les Corts va "in crescendo"

dilluns, 23 de maig del 2016

El 12è Concurs Internacional de Música de Les Corts va "in crescendo"

Imatge promocional del concurs
Per Xavier Llisà

El Districte de Les Corts acull aquesta setmana la 12ª edició del Concurs Internacional de Música, que es desenvolupa a diferents equipaments del barri fins dissabte 28. La iniciativa està organitzada per l´Ajuntament de Barcelona, el centre d´estudis musicals A Tempo i l´associació Per l ´Altre Cor Cremat de Barcelona.

És un concurs obert a intèrprets joves, fins a 35 anys, que comencen la seva carrera, i es persegueix l'objectiu d'estimular aquest col·lectiu i donar-hi suport. 

També és un espai per a l´impuls de la interpretació musical i la difusió cultural a partir del treball de les noves generacions, de forma que la música clàssica estigui molt a prop dels veïns del barri. Que no totes les activitats de proximitat han de ser futbol!

Nota: Actualitzem l'article amb el llistat de guanyadors de la 12ª edició

El concurs té dues categories (instrumental i cant) i es desenvolupa en tres fases. La primera té lloc dilluns  23 i dimarts 24 de maig al centre d'estudis A Tempo i consisteix en la selecció de 16 intèrprets (8 de categoria de cant, 8 de categoria instrumental).

Durant els dies posteriors se celebren les altres dues fases:

  • Concert. Es duu a terme al Centre Cívic Can Deu, dimecres 25 (categoria de cant) i 26 (categoria instrumental). Se seleccionen 8 intèrprets, 4 de cada categoria.
  • Fase final. El 28 de maig se celebra a l´Auditori AXA la fase final del concurs, en la qual els 8 finalistes presenten el seu repertori escollit. El veredicte del jurat i el lliurament dels premis té lloc el mateix dia. L'entrada és gratuïta, prèvia invitació que es pot demanar al Districte de Les Corts, al Centre Cívic Can Deu o al centre d'estudis A Tempo.

Elisabet Franch va ser la guanyadora a la categoria
instrumental l'any 2015
El concurs està dotat amb premis de 3.000 euros pels guanyadors de cada categoria, i de 1.000 euros als finalistes. A més, els guanyadors reben altres incentius com, per exemple, l'enregistrament d´un CD amb la discogràfica Solfa Recordings (com recentment ha fet la guanyadora de la categoria instrumental a la darrera edició, Elisabet Franch) i la possibilitat de participar en alguns esdeveniments musicals de la ciutat.

Amb 12 edicions, es pot dir que és una iniciativa plenament consolidada que, al llarg de la seva història, ha sumat ja més d´un miler de participants: el 83,5%, catalans; l '11,5% de la resta de l´Estat i el 5%, d´altres països. Pel concurs han passat els noms d' Helena Satué (violinista), Trio Pedrell (violí, violoncel i piano), Sara Blanch (soprano), Filippo Mineccia (contratenor) i Oroitz Maiz (acordeonista), entre d'altres.

El prestigi dels membres que formen part el jurat també ha contribuït a la consolidació del concurs. Entre els experts més coneguts, podem esmentar Jaume Aragall (tenor), Roger Alier (professor d'Història de la Música de la UB i crític musical), Carlos Caballé (agent musical), Roberto Accurso (tenor), Xavier Chavarria (crític musical i productor), Jordi Maddaleno (crític musical), Fernando Sanz (director d' Òpera Actual) i Ricardo Estrada (pianista i compositor), qui també fa la funció de secretari del jurat.

Actualització: Guanyadors de la 12a. edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts.

Categoria Cant
  • Primer Premi i concerts dins del “Cicle Clàssica a les Corts”: Carles Pachón Díaz, baríton
  • Segon Premi: Laura Martínez del Rio, soprano
Categoria Instrumental
  • Primer Premi i concerts dins del “Cicle Clàssica a les Corts”: Dúo Vallés Vera (Miquel Vallès y Elisabeth Vera), saxo i piano 
  • Segon Premi: Rubén Angel Russo, piano 
Premo del Públic

  • Jorge Nava, piano 
El llistat complet de premiats es pot consultar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada