Barcelona Clàssica: El Districte d'Horta-Guinardó s'omple de música clàssica gratuïta

divendres, 20 de maig del 2016

El Districte d'Horta-Guinardó s'omple de música clàssica gratuïta

El Districte d’Horta-Guinardó acull fins el 19 de juny un cicle de concerts de música clàssica d’entrada totalment gratuïta a diversos espais d’ús públic. La iniciativa està molt consolidada al panorama cultural dels barris d’Horta-Guinardó: enguany arriba a la 17ª edició.

El cicle destaca especialment la qualitat del programa triat, amb intèrprets de trajectòries consolidades i propostes de repertori innovadores i coherents amb el concepte que dóna nom al cicle: “Viatge per les formes musicals”. Com ens expliquen des de l’organització, “l’objectiu del cicle és apropar la música clàssica a la ciutadania fent una programació de caire divulgatiu alhora que rigurosa”.

De fet, els 16 concerts programats tracten diferents formes musical. Complementa la programació musical una xerrada sobre les estructures principals de la música a càrrec de Xavier Boliart. L’entrada és gratuïta a tots els actes programats.


Aquesta és la programació prevista pels propers dies:
 
  • Diumenge, 22 de maig: Triosatz. Presenten la forma del “trio” amb una formació de flautes i violoncel. (Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, 12h)
  • Dimecres, 25 de maig: Yoko Suzuki (piano). Pianista japonesa molt lligada a Barcelona, presenta un intens repertori de valsos de Granados i Chopin. (Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, 19h)
  • Dissabte, 28 de maig: Hi havia una vegada… la cançó, el conte i el piano. Espectacle a càrrec de la soprano Indira Ferrer Morató i el pianista Carles Puig, amb una iniciació a l’òpera per a tota la família. (Centre Cívic Teixonera, 12h)
  • Dimarts, 31 de maig: Les estructures principals de la música. Conferència de Xavier Boliart. (Biblioteca Horta-Can Mariner, 19h)
  • Dimecres, 1 de juny: Ekos Cambra Duet. Programa de concert dedicat al canon (Biblioteca Horta-Can Mariner, 19h) 
  • Dijous, 2 de juny: Ferran Talarn. Va ser el català millor valorat al certamen internacional de guitarra Miquel Llobet (Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, 19h)
  • Divendres, 3 de juny: M2 Duo. La soprano Mireia Tarragó i la pianista Marina Pelfort presenten una col·lecció de cançons inspirades per Clara Schumann al seu marit, Robert, i al músic Johannes Brahms. També s'hi inclouen obres de la mateixa Clara (Centre Cívic Matas i Ramis, 19h).
  • Dissabte, 4 de juny: Tri-tò Brass Quintet. Formació de vents que il·lustrarà el concepte de "suite" (Espai Jove Boca Nord, 19h)
  • Dijous, 9 de juny: Laura del Río (soprano) i Isaac Rodríguez (piano). Recital de sarsuela. (Centre Cívic Teixonera, 19h)
  • Dissabte, 11 de juny: Quartet de vent del conservatori de Granollers i Caelum Ensemble. Miscel·lània de tangos i de repertori clàssic per a quintet. (Parc del Carmel, 18.30h).
  • Dimarts, 14 de juny: Nacho Bellido (guitarra). El concert ofereix una àmplia mostra de preludis i fantasies i la seva evolució a través del temps. (Casal d'Entitats Mas Guinardó, 19h)
  • Dijous, 16 de juny: Quartet Àtria. Programa de compositors italians dels segles XVI i XVII per a il·lustrar l'evolució de la sonata. (Parròquia de Crist Redemptor, 19h)
  • Diumenge, 19 de juny: Músics col·laboradors i Quartet 4+1. Prèviament, en diferents emplaçaments dels Jardins Príncep de Girona, on es farà l'acte de cloenda, joves músics faran microconcerts fins a guiar al públic al concert final. (Jardins Prínceps de Girona, des de les 19h)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada