Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: summer is coming...

diumenge, 22 de maig del 2016

El millor de la setmana: summer is coming...

Pinchas Zukerman dirigeix la Royal Philharmonic Orchestra
Foto: Cheryl Mazak
La pujada de temperatures prevista per aquesta setmana coincideix amb el final de temporada d'alguns dels cicles amb més activitat durant l'any regular. Durant els propers dies, Ibercamera i els Amics de l'Òpera de Sarrià posen punt final a la seva programació 2015/2016.

Així mateix, l'Orquestra Simfònica del Vallès afronta el su emblemàtic concert de la Novena Simfonia de Beethoven, amb el qual la formació porta diversos anys acomiadant oficiosament la temporada, encara que sobre el paper li queden alguns compromisos pel juny.

Aquest és el nostre habitual repàs setmanal als concerts de música clàssica previstos a la ciutat de Barcelona. La programació completa es pot consultar a la nostra agenda mensual i en les nostres seccions de "Top-10 del mes", "Clàssica low-cost" i "Clàssica per a nens".

  • Dilluns, 23 de maig: La Royal Philharmonic Orchestra, una de les institucions musicals més importants del Regne Unit (i de tot el món de la música clàssica), tanca la Temporada Ibercàmera en L’Auditori amb Pinchas Zukerman com a director i violinista i Amanda Forsyth com a violoncel·lista solista. Al programa, obres d'Elgar i Brahms. Entrades: 44-122 € (esgotades les entrades de 22 €).
     
  • Dimarts, 24 de mayo: L'ESMUC presenta a la biblioteca del centre a les 20 hores un espectacle commemoratiu de la mort de Shakespeare y Cervantes, ideat per Agustí Espriu i interpretat pels membres del Cor de cantants, Miquel Villalba al piano i Carles Dorador al llaüt. La direcció escènica és de Susana Egea i la direcció musical, de Lluís Vila. Entrada gratuïta.
     
  • Dimecres i dijous, 25 i 26 de maig: Comença al Centre Cívic Can Deu la fase de concerts del Concurs Internacional de Música de les Corts. Dimecres es disputa la fase de cant; el dijous, la instrumental. Són petits recitals de participants seleccionats que busquen classificar-se per a la gran final de dissabte 28, a l'Auditori AXA. Entrada gratuïta.
     
  • Divendres, 27 de maig: La mezzo Joyce DiDonato combina aquesta setmana al Gran Teatre del Liceu les seves funcions d' I Capuleti e i Montecchi  amb aquest recital basat en obres de compositors catalans, espanyols, francesos, italians i anglesos. El repertori inclou peces d'Enric Granados (Tres maques doloroses), així com de Ravel, Händel, Rossini, Giordani, Pablo Luna, Manuel de Falla, Turina i Montsalvatge. Entrades: 10-91€
     
  • Dissabte, 28 de maig: Entre les nombrosíssimes propostes del cap de setmana, cal destacar la interpretació de la Novena de Beethoven per l'Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana, una obra que la formació presenta cada any en un concert especial de final de temporada. El concert s'organitza en suport a Banc d'Aliments i el públic podrà realitzar donacions. Entrades: 16-51€
     
  • Diumenge, 29 de maig: Els Amics de l’Òpera de Sarrià Amics de l'Òpera de Sarrià culminen la seva segona temporada amb la representació d'Il barbiere di Siviglia de G. Paisello,, realitzada al Teatre de Sarrià amb el bon fer característic de les produccions de la AOS. Qui no pugui anar el diumenge, que tingui en compte que el dissabte 28 també hi ha funció. Entrades: 18-35€.

Cal recordar que l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) oferirà durant el cap de setmana a L'Auditori tres concerts (divendres, dissabte i diumenge) sota la batuta del director titular Kazushi Ono. L'obra és una composició monumental per a gran orquestra (més de 100 músics) i que aplegarà a tres cors de primer nivell (Cor Madrigal, Cor Lieder Càmera i Cor de Teatre), cor infantil (Cor infantil Amics de la Unió) i un solista (William Dazeley, baríton). Les entrades,  als preus habituals en el cicle de l'OBC: entre 10 i 56 euros.

Actualització: El director Clark Rundell dirigirà aquest cap de setmana la Missa de Bernstein a L’Auditori en substitució del mestre Kazushi Ono que s’ha vist obligat a cancel·lar la seva participació per malaltia. Rundell és especialista en la música de Bernstein i ha estat especialment recomanat per Boosey and Hawkes, l’editorial que gestiona el llegat del compositor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada