Barcelona Clàssica: El lied també és per a l'estiu

dimarts, 31 de maig del 2016

El lied també és per a l'estiu

Després de l'èxit de la programació d'hivern, amb Winterlied, l'Institut Goethe de Barcelona i l'ESMUC posen de nou en marxa un cicle de lied d'entrada gratuïta. Durant el mes de juny, joves cantants oferiran una nova sèrie de concerts de saló a la cafeteria de l'Institut Goethe.

La iniciativa pretén ser una adaptació moderna de les reunions liederísticas que tenien lloc en els salons alemanys del segle XIX i per això es pot menjar i beure durant l'actuació. Cal destacar que no es tracta només d'un recorregut per la cultura musical i literària alemanya, sinó que els variadíssims repertoris inclouen també nombrosos compositors catalans i espanyols, amb obres de Toldrà i Montsalvatge i textos de Lope de Vega i Cervantes, entre d'altres.

Tots els concerts comencen a les 20.15 hores. El programa previst és el següent:

  • 2 de juny: Recital d'Oriol Mallart (baríton) i Martina Ribalta (mezzo), acompanyats al piano per Carmen Santamaría i Beatriz G. Miralles, i d' Elena Plaza (soprano), Guillermina Gallardo (mezzo) i Mercedes Gancedo (soprano), amb acompanyament d'Amaia Rodríguez. A la primera part del concert, el tema del repertori que presentaran Mallart i Ribalta és "el caminant i la natura", amb una selecció de lieder de Schubert, mentre que en la segona part es reflexionarà sobre la "primavera, pubertat i infantesa" amb obres de Schubert, Wolf, Montsalvatge i Bernstein. Programa complet, aquí.
  •  9 de juny: Els cantants previstos són Anna Maria Ollet (soprano), Mercè Bruguera (mezzo) i Laura Rodríguez (soprano), les quals comptaran amb acompanyament dels pianistes Irene Liberal, Víctor Braojos i Estitxu Sistiaga. El programa s'ha confeccionat al voltant dels temes de "romàntics i gitanos" i de "folklore imaginari", i inclou obres de Brahms, Dvorák, Wolf, Mahler, Toldrà, Halffter, Britten i Turina. Programa complet, aquí.
  • 22 de juny: Recital a càrrec de Martí Buil (tenor) i Mercedes Bernabeu (pianista); Oriol Mallart (baríton) i Carmen Santamaría (pianista); Guillermina Gallardo (mezzo) i Laia Armengol (pianista); Evangelos Mitkas (tenor) i Núria Gómez (pianista); Mireia Tarragó (soprano), Unai Gutiérrez (clarinetista) i Carmen Santamaria (pianista). Per celebrar la cloenda del cicle, s'oferirà un tast de vins de la terra dels diferents autors dels textos inclosos en el programa: Goethe, Llull i Cervantes. Entre els compositors, figuren Beethoven, Pahissa, Guinovart, Brotons i Schubert. Programa complet, aquí.
Tots els músics són estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya. Els concerts estan organitzats en col·laboració amb Francisco Poyato, director del Màster de Lied de l'ESMUC.
L'entrada és gratuïta, però s'accepten donacions per als cantants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada