Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: molt més que cançons de Nadal

diumenge, 18 de desembre del 2016

El millor de la setmana: molt més que cançons de Nadal

Maria Katzarava actua al Festival LIFE Victoria
Com observàvem fa uns dies, aquest any la majoria de concerts de tema nadalenc s'han concentrat a la setmana anterior al Nadal. La conseqüència és que durant els dies vinents hi ha uns pocs concerts menys del que és habitual. No obstant això, l'oferta resulta encara àmplia, estimulant i, sobretot, variada, ja que la programació típica d'aquestes dates es combina amb la visita d'algunes estrelles internacionals, com les sopranos Maria Katzarava i Sondra Radvanovsky o el compositor de grans èxits de Hollywood Alexandre Desplat.

Com és habitual, presentem la nostra selecció de concerts i òpera de dilluns a diumenge. Encara que centrem les nostres recomanacions en estrenes i espectacles nous, també volem recordar que l'excel·lent Elektra, l'òpera que ha aconseguit les millors crítiques aquesta temporada, ofereix aquesta setmana les seves dues últimes funcions el dilluns 19 i el divendres 23.

Feliç setmana i bon Nadal!


Dilluns, 19 de desembre: La Casa Golferichs presenta "El Nadal que no vam tornar a casa", un espectacle de música i literatura inspirat en els exiliats del 1939. Es tracta d'una mena de conte de Nadal que, per desgràcia, no té res de ficció i, gairebé vuitanta anys després, es manté de plena actualitat. L'obra compta amb la interpretació de Jordi Cortada com a tenor, Quim Torra com a rapsoda i Manuel Ruiz al piano. (Casa Golferichs, 19 hores. Entrada gratuïta. Cal reservar plaça prèviament per telèfon o de forma presencial)

Dimarts, 20 de desembre: Després d'haver impulsat una àmplia varietat de repertoris i formats, el Festival LIFE Victoria ofereix el concert més proper al prototip de recital de lied, amb el baríton Joan Martín Royo, el pianista Pierre Réach i un repertori de cançons romàntiques de Schumann i Schubert. Els beneficis d'aquest concert es dedicaran a l'ONG "Le refuge de Kol" de Cambodja, una iniciativa que duen a terme Sophie Koch i Joan Martín-Royo. (Recinte Modernista de Sant Pau, 20 hores. Entrada: 25 €)

Dimecres, 21 de desembre: El nom del dia és Maria Katzarava, un valor internacional de l'òpera i el recital líric que clausura l'edició 2016 del Festival LIFE Victoria. El concert està dedicat a la memòria del compositor mexicà Salvador Moreno, en el centenari del seu naixement. Maria estarà acompanyada pel pianista Francisco Poyato i la jove mezzosoprano Rocío Tamez, a la qual personalment ha volgut presentar a Barcelona. (Recinte Modernista de Sant Pau, 20 hores. Entrada: 30 €)

Dimecres i dijous, 21-22 de desembre: Els compositors Raquel García-Tomás i Joan Magrané Figuera presenten a Barcelona disPLACE, una òpera de cambra que durant l'any que està programada per al Teatro Real de Madrid. L'obra aborda temes de sempre, com el desamor, però també qüestions d'actualitat, com els desnonaments o l'especulació immobiliària. És una producció del festival Musiktheatertage de Viena amb Òpera de Butxaca i Nova Creació de Barcelona i compta amb la interpretació de la soprano Elena Copons, el baríton Sébastien Soules i l'Ensemble PHACE. (Centre d'Arts Santa Mònica. 20 hores. Entrada: 20 €)

Dijous, 22 de desembre: La soprano nord-americana Sondra Radvanovksy ha aconseguit aquesta temporada tota una gesta operística, ja que ha estat la primera cantant a protagonitzar la trilogia de les "tres reines" de Donizetti (Anna Bolena, Maria Stuarda i Roberto Devereux) en una mateixa temporada al MET de Nova York. La temporada passada ja va estar a Barcelona amb Norma, i aquesta vegada hi torna per protagonitzar un recital en solitari. En el repertori no falten, per suposat, les àries de Donizetti. (Gran Teatre del Liceu, 20 hores. Entrada: 10-120 €)

Dijous i divendres, 22 i 23 de desembre: Els concerts de bandes sonores de pel·lícules tenen la virtut d'atreure públic de tota mena. L'OBC porta diverses temporades afinant la fórmula per, a més d'omplir la sala, aportar originalitat al format i diversitat als repertoris. Aquest any, rep la visita del compositor de Hollywood Alexandre Desplat, nominat vuit vegades als Òscars (en té un, per la música de Gran Hotel Budapest). El mateix Desplat dirigirà el concert. Els fanàtics de les bandes sonores poden també assistir a la seva conferència, d'entrada gratuïta, el dimarts 20 a l'ESMUC. (L'Auditori. Dijous 22, 21 hores. Divendres 23, 20.30 hores. Entrades: 10-58 €)

Dissabte, 24 de desembre: A Barcelona ha reviscut la tradició del Cant de la Sibil·la la nit de Nadal. El primer va ser el de la basílica de Santa Maria del Mar, que tornarà a oferir-la enguany a les 23 hores. En els últims anys, la Catedral de Barcelona s'ha sumat a la tendència, buscant recuperar no només la música, sinó també la dramatització, el vestuari i l'ambient. El Cor Francesc Valls interpretarà el cant just abans de la Missa del Gall.

Diumenge, 25 de desembre: No hi ha molta oferta per als que vulguin culminar la celebració del dia de Nadal amb un concert de música clàssica. De fet, l'única possibilitat a la cartellera és el Festival Strausss, una recreació a la barcelonina del celebèrrim Concert d'Any Nou de la Filharmònica de Viena. (Palau de la Música Catalana, 20 hores. Entrada: 29-56 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada