Barcelona Clàssica: "El Primer Palau": així troba el Palau de la Música els nous talents de la música clàssica

dimecres, 5 d’octubre del 2016

"El Primer Palau": així troba el Palau de la Música els nous talents de la música clàssica

Trio Vasnier, guanyadors de "El Primer Palau" el 2015
El dijous 6 d'octubre comença la 21a edició del cicle "El Primer Palau", que enguany donarà l’oportunitat de debutar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana a tretze joves intèrprets de música clàssica.

El cicle s’articula en quatre concerts, els dijous 6, 13 i 20 d’octubre i 3 de novembre, on actuen joves músics procedents de diferents punts de l'Estat: País Valencià, Andalusia, Castella-Lleó i Catalunya. Tots ells han estat escollits d’un total de 63 sol·licituds. 

El Primer Palau s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per gaudir de les primeres experiències de concert, amb les màximes condicions de rigor i professionalitat. Artistes amb trajectòries professionals tan reconegudes com Javier Perianes, Enrique Bagaría, Juan de la Rubia, Daniel Ligorio, Cuarteto Quiroga, Pau Codina o José Menor van debutar al Palau gràcies a aquest cicle i actualment són convidats habituals de la programació pròpia de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

Enguany els participants són els pianistes Bernat Català i Daahoud Salim, el contrabaixista Joaquín Arrabal, el clavicembalista David Palanca, l’arpista Esther Piñol, el percussionista Noè Rodrigo, el Trio Arniches (Jorge Ripoll, clarinet; Paula Romero, viola, i Carlos Sanchis, piano) i el quartet de saxos Kebyart Ensemble (Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor, i Daniel Miguel, saxo baríton).

A més del debut a la sala modernista en condicions professionals, el cicle ofereix premis econòmics i possibilitats de promoció internacional i de participació a concerts gràcies a Catalunya Música i al Premi Joventuts Musicals de Catalunya. El cicle, que impulsa la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, compta per setzè any consecutiu amb el patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric.

El concert de cloenda tindrà lloc el dimecres 30 de novembre, en què es repartiran els premis als guanyadors d’aquesta edició i hi actuarà el guanyador del 2015, el Trio Vasnier.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada