Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: Nadal és el 17 de desembre

diumenge, 11 de desembre del 2016

El millor de la setmana: Nadal és el 17 de desembre

Els Pastorets en el Gran Teatre del Liceu
Avisem: qui vulgui anar de concert nadalenc, hauria d'aprofitar aquesta setmana. En la nostra agenda figuren més de 80 propostes, la majoria d'elles dedicades al Nadal i amb repertori típic d'aquestes dates (inclosos els vuit Messies de Händel en només set dies). En comparació, a la següent setmana, l'oferta es redueix gairebé a la meitat.

L'epicentre d'aquest huracà nadalenc es localitza en el dissabte 17, amb prop d'una vintena de concerts, alguns inspirats en el Nadal més tradicional, com Els Pastorets del Cor Vivaldi en el Gran Teatre del Liceu. D'altres, en canvi, trenquen la tendència i opten per un repertori absolutament diferent, com l'OBC, que programa les cançons de Mahler i la simfonia més "primaveral" de Xostakóvitx. Aquesta és la nostra selecció de concerts per a la setmana, dia a dia.

Dilluns, 12 de desembre: La marató de Messies dels dies vinents arrenca al Palau de la Música Catalana, amb el concert participatiu de l' Obra Social “la Caixa”  (20 hores, 10-45 €). Qui no pugui anar, ha de saber que hi ha Messies programats per a cada dia de la setmana, de dilluns a diumenge, com bé repassem en aquest article. En total, són vuit concerts de la mateixa obra a Barcelona en només set dies.

Dimarts, 13 de desembre: Després d'unes setmanes de descans, el Festival LIFE Victoria reprèn l'activitat. Entre la programació prevista per a aquests dies, destaca especialment el concert dedicat a Enric Granados, en el qual es presentarà un nou projecte discogràfic que reuneix tota l'obra per a piano i veu del compositor, incloent-hi vuit cançons no gravades fins a la data. En el recital en viu participaran el pianista Rubén Fernández Aguirre i els cantants Elena de la Merced, Carol García i David Menéndez. (La Pedrera, 20 hores. Entrada: 20 €)

Dimecres, 14 de desembre: La soprano mexicana Maria Katzavara, que precisament serà la protagonista del concert final del Festival LIFE Victoria la setmana vinent, ofereix un concert benèfic en solidaritat amb el Centre Cultural "El Tecolote", a Mèxic, sota el títol "Art Contra la Violència ". El programa, sense peces específiques, promet "àries d'òpera i títols excepcionals de la cançó mexicana". (Biblioteca de Catalunya, 20 hores. Entrada: 20 €)

Dijous, 15 de desembre: Tot i que els Messies de Les Arts Florissants i de l'Orquestra Barroca Catalana són els grans protagonistes de la jornada, és possible trobar alternatives a Händel. Per exemple, la mecenes Josefine Teixidó promou un concert especial de Nadal amb la Coral Capella de Música "Verge de Gràcia", l'arpista Mercè Guilera i la soprano Carmen Moreno. L'entrada, de 20 euros, és una donació destinada als músics. (Església del Monestir de Pedralbes, 20.30 hores).

Divendres, dissabte i diumenge, 16-18 de desembre: L'OBC fuig de l'empatx nadalenc i proposa un concert gairebé "primaveral". D'una banda, el baríton nord-americà Thomas Hampson, un cèlebre liederista Dietrich Henschel, en substitució de Thomas Hampson (baixa per malaltia), interpretarà les cançons de Mahler, basades en els reculls romàntiques de poesia popular alemanya. I, d'altra, el director titular Kazushi Ono dirigirà a l'orquestra amb la 6a Simfonia de Xostakòvitx, dedicada, segons el mateix compositor, a "la primavera, l'alegria i la joventut". (L'Auditori. Diversos horaris. Entrades: 10-56 €)

Dissabte i diumenge, 17-18 de desembre: El Gran Teatre del Liceu es mostra més fidel a la tradició i programa, un any més, el Cor Vivaldi amb Els Pastorets, en la versió amb música d'Albert Guinovart i llibret d'Albert Galceran. Aquest any, destaquen com a novetats la participació del Cor del Gran Teatre del Liceu i la introducció del personatge de Satanàs, interpretat per Josep Lluís Gil. Com en ocasions anteriors, la part instrumental va a càrrec de l'Orquestra del Liceu i del mateix Albert Guinovart, al piano. (Gran Teatre del Liceu. Dissabte 17, 12 h. Diumenge 18, 11 h. Entrades: 10-30 €)

Diumenge, 18 de desembre: El pianista Carles Marigó s'estrena a les Residències Musicals de La Pedrera amb un concert a duo amb la violinista Sara Cubarsi i un repertori d'obres de Beethoven, Cage, Prokófiev i Bartók. Marigó és un músic polifacètic format entre l'ESMUC i el Conservatori de l'ESMUC que vol oferir en aquesta sèrie de concerts "la seva veu interior com a músic". (La Pedrera, 18 hores. Entrada: 12 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada