Barcelona Clàssica: El millor de la setmana (9-15 de gener): ara comença tot

diumenge, 8 de gener del 2017

El millor de la setmana (9-15 de gener): ara comença tot

Imatge promocional de Bach Zum Mitsingen
Pel que fa a la programació musical, fins que no passa la festivitat de Reis no podem dir que comença de debò l'Any Nou. 

Encara queden alguns concerts de valses pendents fins a finals de mes, però la cartellera, a poc a poc, va recuperant el pols: torna l' OBC, torna l'òpera al Liceu i la majoria d'espais reprenen la temporada on la van deixar abans de Nadal.

No hi ha estrenes importants, més enllà de l'òpera Werther diumenge 15 al Gran Teatre del Liceu. No obstant això, en general, l'oferta incrementa el nivell, tant quantitativa com qualitativament. A més, tornen projectes tan interessants com les cantates de Bach Zum Mitsingen o el cicle d'hivern de la Casa Bartomeu.

Aquesta és la nostra proposta de concerts per a la setmana, dia a dia.

Dilluns, 9 de gener: El cicle Maestros de la Guitarra és una de les iniciatives musicals més actives de la ciutat. Amb vacances o sense, manté el mateix ritme en la seva programació, amb concerts gairebé diaris repartits entre la Basílica de Santa Maria del Pi i al Palau de la Música Catalana. Aquest dilluns és el torn del guitarrista Xavier Coll, amb un repertori de guitarra clàssica. (Basílica de Santa Maria del Pi; 21.00 hores. Entrada: 19 €)

Dimarts, 10 de gener: El trio Clàssic BCN, integrat per Anton Serra (flauta), Marc Renau (violoncel) i Jordi Ribell (clavecí), interpreten quatre sonates de Johann Sebastian Bach les quals el programa defineix –amb encert- com a “monumentales”. L'esdeveniment està impulsat per l' Associació pel Foment de la Música Clàssica, organitzadora de concerts gairebé tots els dimarts de l'any. (Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi; 20 hores. Entrada: 15€)

Dimecres, 11 de gener: No hi ha molts músics catalans amb accés al mític Konzerthaus de Berlin, pero el violoncel·lista Lluís Claret és un d'ells. Juntament amb la violinista Christiane Edinger i el pianista Klaus Hellwig, integra el Trio Berlín, més fàcil de veure a Alemanya que a Catalunya. Per aquest motiu resulta tan interessant la seva visita al cicle “Intèrprets catalans” del Palau de la Música Catalana. A més, al programa hi figura una estrena estatal: la de la versió per a trio de la primera gran obra de Schönberg, La nit transfigurada. (Petit Palau, 20.30 hores. Entrada: 15€)

Dijous, 12 de gener (i diumenge, 15 de gener): Anna Francesc i Max Villavecchia presenten un espectacle que entrellaça música i imatge, amb la projecció d'una pel·lícula de cinema mut del 1927, Berlin Symphonie Einer Großstadt, de Walter Ruttman. La interpretació musical discorre de forma paral·lela, en diàleg amb les imatges. El repertori inclou compositors de l'època (de Gershwin a Cole Porter i Edith Piaf artistes actuals (Björk o Bowie) i peces pròpies. (Dijous 12: Centre Cívic Cotxeres Borrell, 20.00 hores. Entrada gratuïta. Diumenge 15: Recinte Modernista del Hospital de Sant Pau, 19.00 hores. Entrada: 10 €)

Divendres, 13 de gener: El Consell Català de la Música obre el cicle d'hivern al Jardí dels Tarongers, l'espai que l'entitat ha recuperat per a la música després de dècades d'oblit. El pianista Víctor Braojos actua en la Sala Vila Arrufat, amb un repertori de Beethoven, Chopin i Albéniz. L'entrada és lliure, tot i que l'organització agraeix que es realitzin aportacions voluntàries que ajudin a continuar amb la rehabilitació de les instal·lacions. (Casa Bartomeu. C/Ràbida, 5. Barcelona - 19 hores)

Dissabte i diumenge, 14 i 15 de gener: El projecte Bach Zum Mitsingen presenta una nova entrega de la seva integral de cantates de J.S.Bach en format participatiu. Aquesta vegada és el torn de les cantates BWV 3 y 111. L'esdeveniment té un equip artístic molt jove, arran de la col·laboració amb la Federació de Corals Joves de Catalunya per a la selecció de cantants. El concert està dirigit per Pau Jorquera. (Església Evangèlica de Parla Alemanya. C / Brusi, 94. Dissabte 14: 19.30 hores. Diumenge 15: 11 hores. Entrada lliure)

Diumenge, 15 de gener: El Gran Teatre del Liceu estrena Werther, de Jules Massanet, coneguda per recrear un dels grans mites del romanticisme i per incloure en el tercer acte una de les àries per a tenor més famoses de la història de l'òpera: “Pourquoi me réveiller?”. L'obra es podrà veure fins al 4 de febrer. (17:00 hores. Entrada: de 14 a 279€)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada