Barcelona Clàssica: Entrades exhaurides pel concert de Gustavo Dudamel i Yuja Wang a Barcelona

dimecres, 6 de gener del 2016

Entrades exhaurides pel concert de Gustavo Dudamel i Yuja Wang a Barcelona

Gustavo Dudamel
Un dia després d’acabar les festes de Nadal, ja tenim aquí un dels plats forts de la nova temporada musical. Gustavo Dudamel torna al Palau de la Música Catalana el dijous 7 de gener amb l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar. Les entrades ja estan totalment exhaurides

El concert comptarà amb la participació de la pianista Yuja Wang, també considerada com una altra de les estrelles mundials de la música clàssica.

Gustavo Dudamel dirigirà una de les obres més destacades i monumentals de la segona meitat del segle XX: la Simfonia Turangalila d’Oliver Messiaen. estrenada per Leonard Bernstein el 2 de desembre de 1949, és un poema simfònic de grans proporcions, format per deu moviments que es toquen sense interrupció. L’obra, inspirada en el romanç de Tristany i Isolda, només s’ha interpretat sencera al Palau en dues ocasions, i va ser a l’any 1985.



“És un gegantí himne a l’amor i a l’alegria d’aquell que l’albira enmig de la desgràcia, és a dir, una alegria desbordant, encegadora i desmesurada; una barreja d’èxtasi i fatalitat”, segons el doctor en humanitats, músic i historiador Carlos Calderón, qui, un hora abans del concert, oferirà una conferencia gratuïta entorn del programa.
 
L’obra també destaca l’ús de les ones Martenot, un instrument electrònic poc habitual a les sales de concert. La solista será Cynthia Millar.
 
Amb aquest concert del cicle Palau 100, l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar i Gustavo Dudamel inicien una gira per Europa que els durà a diferents auditoris de França, el Regne Unit i Alemanya. Gustavo Dudamel ha estat notícia mundial aquests darrers dies després de l’anunci de que serà el proper director del concert d’Any Nou de la Filharmònica de Viena. A més, ha dirigit fragments de la banda sonora de la nova pel·lícula de Star Wars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada