Barcelona Clàssica: Jordi Savall interpreta Couperin, el 'Bach francès'

diumenge, 17 de gener del 2016

Jordi Savall interpreta Couperin, el 'Bach francès'

Aquest dilluns 18 de gener Jordi Savall torna al Palau de la Música Catalana per a dirigir, a la vegada que interpreta la viola de gamba, un programa de música barroca francesa centrada en François Couperin, qualificat pel mateix Savall com el “Bach francès”. 

El músic català estarà acompanyat per sis dels millors intèrprets d’aquest gènere musical, tots ells col·laboradors habituals de les formacions de Savall. 

El públic gaudirà d’una selecció de dos reculls importants de Couperin: Les Nations i Concerts Royaux. Per a Savall, “aquesta és l’essència de la música de cambra d’aquesta època; d’un gran refinament i d’una gran complexitat. Una música que cada vegada que la fas l’has d’estar recreant amb fantasia i imaginació, inspirant-te en el llenguatge escrit”. 

D’aquesta música “m’atrau la mescla equilibrada de tendresa i elegància, virtuosisme i emoció, no hi ha mai una cosa que domini l’altra”, afegeix Savall, que continua explicant que “és difícil d’entrar-hi, perquè és un llenguatge més íntim, difícil d’interpretar, però un cop hi entres la música t’acompanya sempre”.

El programa es completarà amb dos concerts de Mr. de Sainte-Colombe, compositor i violagambista del qual Savall també és un gran coneixedor.

Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Fa més de cinquanta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals oblidades i dedica el seu temps a la recerca d’aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba o com a director.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada