Barcelona Clàssica: Tarda de festa al Palau de la Música amb la Banda Municipal de Barcelona

diumenge, 24 de gener del 2016

Tarda de festa al Palau de la Música amb la Banda Municipal de Barcelona

Salvador Brotons, director de la Banda Municipal
Dilluns, 25 de gener, la Banda Municipal de Barcelona proposarà, en el cicle Tardes al Palau, un programa amb obres instrumentades per a banda d’autors catalans que evoquen imatges i ambients de la cultura popular. 

El concert presenta obres inspirades en les festes populars, com L’aplec d’Agustí Borgunyó i La fira de Joaquim Serra. També sonaran d’altres d’origen popular inspirades en el folklore, com dues danses d’Enric Granados: Andaluza i Rondalla aragonesa

Així mateix, s’interpretarà “Escena i dansa del foc” de l’òpera Tassarba d’Enric Morera (instrumentada per Joan Lamote de Grignon), una mostra del wagnerisme d’aquella època en la música catalana. La formació, dirigida pel seu titular, Salvador Brotons, per cloure la vetllada commemorarà el centenari de l’estrena de la versió per orquestra simfònica de l’obra mestra de Manuel de Falla, El amor brujo, amb la versió instrumentada de Joan Lamote de Grignon. 

Segons els nostres càlculs, aquest és ja el tercer (o quart) Amor brujo de la temporada a Barcelona, i no comptem els fragments que probablement s’interpreten a altres concerts amb repertori mixte de música espanyola, molt freqüents al Palau de la Música. Falla ens agrada molt, però ja comencem a tenir clar per a qui és el premi de l’any a l’obra que més es repeteix als programes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada