Barcelona Clàssica: L’Orquestra Camera Musicae estrena nova temporada al Palau de la Música Catalana

dijous, 28 de gener del 2016

L’Orquestra Camera Musicae estrena nova temporada al Palau de la Música Catalana

Foto: Camera Musicae
L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona inicia nova temporada a Barcelona, i ja en suma quatre. 

Aquest dissabte, 30 de gener, la formació tarragonina, sota la batuta del seu director titular, Tomàs Grau, oferirà el primer del sis concerts de producció pròpia programats entre gener i juny a l’emblemàtic Palau de la Música Catalana.

Aquesta temporada 2016 és especial per a Camera Musicae, perquè es commemora el seu desè aniversari. Malgrat la joventut dels seus components, amb una edat mitjana entre 33 i 35 anys, l’orquestra acumula ja una sòlida trajectòria i un ben guanyat reconeixement al panorama musical nacional. 

En 10 anys, no només han tingut temps de consolidar el seu projecte musical, sinó que han aconseguit fites com ara una primera gravació discogràfica d’obres de compositors catalans i fins i tot una gira durant l’estiu del 2015 per algunes de les principals places musicals europees.

Tomàs Grau és el director titular de Camera Musicae
Com ens explica el propi Tomàs Grau, la formació és una “barreja de joventut i experiència, amb joves músics, molt preparats i que han perfeccionat el seus estudis a nivell europeu, combinats amb altres professionals experimentats”. 

Això fa que Grau consideri que el potencial de creixement de Camera Musicae és encara molt alt: “Treballant molt, s’albira un futur molt bonic”. Aquesta temporada podrem ésser testimonis d’aquesta prometedora evolució al Palau de la Música, amb una sèrie de concerts que, segons Tomàs Grau, “és una selecció dels millors programes” de Camera Musicae. 

Temporada de cinc concerts d'abonament i un d'extraordinari

Al primer concert, l’orquestra comparteix protagonisme amb el violoncel·lista basc Asier Polo, amb una important carrera internacional. El repertori inclou el Concert per a violoncel i orquestra d’Edward Elgar i la Simfonia 'Renana’, de Schumann (qui, per cert, Tomàs Grau reconeix com el seu compositor de referència).
La resta de la temporada seguirà les línies d'aquest primer concert: obres mestres de la història de la música que Camera Musicae interpretarà en col·laboració amb solistes amb projecció internacional. 

La nova temporada presenta una selecció dels millors
programes de Camera Musicae
És el cas, per exemple, de la soprano Núria Rial, qui actuarà al concert del 6 de març amb el Rèquiem de Fauré, o de Massimo Spadano, el concertino de l’Orquestra Simfònica de Galícia, la qual Tomàs Grau qualifica com “la millor orquestra de l’Estat espanyol”. Spadano serà violí solista i director al concert del 15 d’abril.  

Dels sis concerts programats, cinc formen part de la temporada de Camera Musicae, amb un preu entre 25€ i 20€ quan l’espai és la Sala de Concerts i 15€ quan el concert és al Petit Palau.

El sisè serà un concert extraordinari, fora d'abonament, el  diumenge 8 de maig. Serà una actuació conjunta amb l’Orfeó Català, amb un programa d’obres del mestre Josep Vila i Casañas que ell mateix dirigirà i un quartet de solistes catalans de primer nivell: la soprano Marta Mathéu, la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, el tenor Joan Cabero i el baix Josep-Ramon Olivé. L’entrada costarà entre 25€ i 35€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada