Barcelona Clàssica: Els millors concerts de música clàssica de gener a Barcelona (suggeriments pels Reis Mags)

dilluns, 4 de gener del 2016

Els millors concerts de música clàssica de gener a Barcelona (suggeriments pels Reis Mags)

Foto: Kris Mouser-Brown

Ens consta que els Reis Mags portaran a més d'un, entrades per a concerts de música clàssica.

Si fem un cop d'ull a l'agenda a curt termini (diguem-ne, la dels dos mesos vinents), trobem una oferta d'allò més àmplia, que inclou des de concerts "d'iniciació", amb repertoris aptes fins i tot per als que no han sentit un violí en directe en la seva vida, fins a diverses actuacions de directors, orquestres i intèrprets ben situats en els rànquings mundials. 

Per si serveix d'ajuda, a Barcelona Clàssica recopilem la llista dels 10 concerts "top" del mes. Evitem dir "millors", perquè la fama de l'obra o el músic no garanteixen al 100% una experiència sublim i, de vegades, la música de proximitat, en formats i sales més petits, ens emociona més. Però ens agrada que Barcelona segueixi estant, any rere any, en el calendari de les estrelles mundials de la música clàssica. Fem un repàs ràpid del més destacat a curt termini.

Només al gener, actuen a Barcelona dos dels millors directors del món: el veneçolà Gustavo Dudamel - notícia mundial aquests dies per haver dirigit la BSO de la nova entrega de Star Wars i ser el pròxim director del concert de Cap d'Any de la Filharmònica de Viena -, i Valery Gergiev, director artístic del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg. 

Pel que fa al món coral, tenim en tres setmanes l'actuació de Sir John Eliot Gardiner, també considerat com el millor director de la seva especialitat, qui porta a Barcelona al seu cor, el Monteverdi Choir. Si els Reis Mags no troben entrades al seu gust per a aquest concert, que sàpiguen que en dos mesos Sir John Eliot torna a Barcelona per dirigir la Passió Segons Sant Mateu, també amb el Monteverdi Choir. 

Sobre les orquestres, la propera setmana, la Mahler Chamber Orchestra, que el diari The Guardian col·loca en el seu top 10 de 2015, actua al Palau de la Música Catalana sota la direcció de Mitsuko Uchida, una de les màximes especialistes mundials en Mozart. I, per tancar el mes, el dia 31, ve a Barcelona la Royal Concertgebouw Orchestra, l'orquestra número 1 del món segons el rànquing de Gramophone de 2015. 

Malgrat l'alt nivell de tots aquests concerts, els preus encara no estan majoritàriament situats a nivells prohibitius. A excepció de Dudamel, per al qual només queden algunes poques entrades a 140 euros, i de Sir John Eliot Gardiner, en el qual la butaca més barata disponible cotitza ja a 60 euros (i pujant), podem trobar localitats a partir de 21 euros. Serà qüestió de demanar als Reis que es donin pressa a passar per la taquilla del Palau i l'Auditori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada