Barcelona Clàssica: Música clàssica des d'un altre punt de vista: concerts en ArtTe i Jamboree

dilluns, 21 de març del 2016

Música clàssica des d'un altre punt de vista: concerts en ArtTe i Jamboree

Aquest dimarts 22 coincideixen a Barcelona dues propostes que comparteixen el fet de barrejar música clàssica amb altres gèneres, com el jazz o la música melòdica. D'una banda, l'espai ArtTe ofereix Petita peça per a un desamor, amb la mezzosoprano Claudia Schneider i el tenor Toni Comas. ArtTe ho considera com una "òpera contemporània", gènere al qual vol donar continuïtat a la seva agenda d'esdeveniments durant els mesos vinents.

No obstant això, per Claudia Schneider, el més adequat és anomenar aquesta obra, simplement, "peça": "Més que òpera, és una història explicada a partir de la combinació de música contemporània i música clàssica", afirma. I explica com va sorgir la idea: "Toni i jo treballem junts en la companyia de Carles Santos i, estant de gira, en un hotel, vam començar a tocar. Toni va llegir un fragment de l'obra Els privilegis de l'edat, de Manuel Vázquez Montalbán, i varem pensar que podia ser interessant narrar la història del text, que és la ruptura d'una parella, amb música".


El repertori uneix des d' Il mondo, de Jimmy Fontana, fins a cançons de Brahms, Schumann i Schubert. No falten composicions del segle XXI, d'autors com ara Carles Santos, Alberto García Demestres o Miquel Ortega. "L'estructura es basa en el fet que un parla i l'altre li respon; comença Toni, cantant Il Mondo, i li contesto jo, i així successivament fins al final, en el qual es produeix la reconciliació de la parella", comenta Claudia. Petita peça per a un desamor es presenta el dimarts 22 a les 20 hores a ArtTe . El preu de l'entrada són 15 euros.

Carles Santos. Foto: Jamboree
Per coincidències de l'atzar, el mateix Carles Santos protagonitza un altre interessant concert, el mateix dia i a la mateixa hora, a Jamboree. Al costat de la pianista Inés Borràs, ofereix un recital a quatre mans en el qual versionarà en clau de jazz obres clau de la música clàssica, com les Variacions Goldberg de J.S. Bach o les Vexations de Satie. El preu són també 15 euros (es compra anticipadament per la web, 12 euros).

Si algú vol veure els dos espectacles, l'opció existeix: Carles Santos ofereix doble sessió (a les 20 hores i a les 22 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada