Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: Barcelona, estació amb parada per a les gires internacionals

diumenge, 13 de novembre del 2016

El millor de la setmana: Barcelona, estació amb parada per a les gires internacionals

Aquesta setmana, Barcelona esdevé estació amb parada per a nombroses gires d'estrelles mundials, fins al punt que pràcticament tots els dies de la setmana tenim un concert d'una figura internacional.

L'excepció més rellevant és un projecte local: el programa 100% Mozart (inclou el celebèrrim Rèquiem) que el Liceu programa amb Josep Pons al capdavant per al dimarts 15 i el dijous 17. Això sí; ells també se'n van de gira després, ja que el mateix concert es presentarà a Vic el divendres 18 ia Sant Cugat el dissabte 26.

L'agenda completa es pot consultar a la secció corresponent de Barcelona Clàssica. Per ajudar amb la selecció, presentem, dia a dia, un concert destacat. 


Dilluns, 14 de novembre: Philippe Jaroussky, contratenor més famós del moment, debuta al Palau de la Música Catalana El cantant està de gira amb la presentació del seu nou disc, Bach-Telemann: Sacred Cantates, el primer amb obres cantades íntegrament en alemany. L'acompanya la Freiburger Barockorchester, formació amb la qual ha realitzat la gravació. (Palau de la Música Catalana, 20.30 hores. Entrades: 20-85 €)

Dimarts, 15 de novembre:
L'alemany Christoph Eschenbach és un dels directors d'orquestra més importants avui dia. És titular de l'Orquestra Nacional de Washington i del Centre John F. Kennedy per a les Arts Escèniques, càrrecs que compatibilitza amb innombrables invitacions de les principals orquestres del món. Aquests dies està de gira juntament amb una altra institució de la música clàssica: l'Orquestra Simfònica de Ràdio Stuttgart. Al programa, la Cinquena Simfonia de Gustav Mahler, una de les especialitats d'Eschenbach. (Temporada Ibercàmera. L'Auditori, 20.30 hores Entrades: 25-108 €)

Dimecres, 16 de novembre: Les Musiciens du Louvre i el seu prestigiós director, Mark Minkowski, són ja assidus de la programació musical a Barcelona. La temporada passada van actuar amb el Rèquiem de Mozart i es van portar de gira per Europa al Cor de Cambra del Palau de la Música. Aquest cop, però, vénen amb un repertori diferent a l'habitual en els grups de música antiga: El Trencanous, de Txaikovski, en versió concert. (Palau de la Música Catalana, 20.30 hores. Entrades: 15-80 €)

Dijous, 17 de novembre: El Gran Teatre del Liceu simultània aquesta setmana les representacions de Le nozze di Figaro amb dos concerts de l'orquestra de la casa dirigida per Josep Pons. El programa està íntegrament dedicat a Mozart, amb una primera part en la qual destaca la participació del pianista Ignasi Cambra. A la segona part, el protagonista és el grandiós Rèquiem, interpretat el Cor del Liceu i un quartet solista de talents locals: Elena Copons, Gemma Coma-Alabert, David Alegret i José Antonio López. El concert es programa tant dimarts 15 com el dijous 17, a la mateixa hora. (Gran Teatre del Liceu, 20 hores. Entrades: 10-195 €)

Divendres, 18 de novembre: El baríton britànic Simon Keenlyside actua al Gran Teatre del Liceu, en un recital individual el programa combina òpera i lied: no en va, el web del Liceu el considera "un dels millors liederistas actuals". (Gran Teatre del Liceu. 20 hores. Entrades: 10-120 €)

Divendres, dissabte i diumenge, 18-20 de novembre: Quan a Barcelona Clàssica vam fer la nostra recopilació dels 10 millors pianistes de la temporada, se'ns va quedar com a número 11 Jean-Yves Thibaudet. El francès actua aquest cap de setmana amb l'OBC i sota la direcció d'un compatriota, Stéphane Denève, per oferir el Concert per a piano en La menor de Grieg. El programa per a l'orquestra es completa amb obres de Debussy i Fauré, contemporànies de Grieg però absolutament diferents en els plantejaments. (L'Auditori. Divendres 18, 20.30 hores; dissabte 19, 19 hores; diumenge 20, 11.00 hores. Entrada: 10-56 €)

Diumenge, 20 de novembre: El festival Ars Longa continua la seva activitat amb concerts de formats realment originals. Aquest cop, per exemple, podem veure a la soprano i musicòloga Marga Mingote formant tàndem amb una filòloga, la doctora Inés García, per presentar una "performance" que recrea la música de les sagues islandeses. (Basílica de Santa Maria del Pi, 19 hores. Aportació voluntària a partir de 10 euros)
Tanquem el post amb un vídeo de Christoph Eschenbach dirigint, precisament, la Cinquena Simfonia de Mahler. Feliç setmana!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada