Barcelona Clàssica: Barcelona acull la primera edició del Festival Internacional de Guitarra Ferran Sor

diumenge, 4 de setembre del 2016

Barcelona acull la primera edició del Festival Internacional de Guitarra Ferran Sor

Barcelona estrena nou festival musical. La primera edició del Festival Internacional de Guitarra Ferran Sor se celebrarà del 5 al 10 de setembre amb un ambiciós objectiu: "construir un marc de referència en què es reuneixin els diferents actors de l'entorn de la guitarra", segons paraules de l’organització. La iniciativa porta el nom de Ferran Sor en homenatge a la figura d'aquest barceloní, figura essencial de la guitarra al segle XVIII.

El festival està impulsat des de l'Escola de Música Joan Llongueres i es durà a terme al Jove Teatre Regina. Dirigit pel guitarrista Giuliano Belotti, inclou un ampli programa d'activitats: concerts diaris de guitarra, masterclasses per a alumnes i oients, exposició de lutiers i editors, conferències i concurs.
 

El principal atractiu són els guitarristes de prestigi: Pavel Steidl, Zoran Dukic, Àlex Garrobé, Ricardo Gallén i Aniello Desiderio. Cada un d'ells oferirà un concert en solitari tots els dies, del 5 al 9 de setembre, a les 21 hores. El preu de l'entrada, que es pot adquirir via web, és de 15 euros. 

A més d'actuar en els concerts, els guitarristes convidats impartiran masterclasses, on es pot assistir com a oient per 15 euros. Les entrades per a participants actius ja estan esgotades.
 
D'altra banda, en l'espai de l'escola de música situada al mateix edifici del Teatre Regina, se situa un espai d'exposició de lutiers, fabricants d'accessoris i editors. Entre els diversos elements que el públic podrà apreciar, destaca la guitarra Antonio de Torres del 1852, una peça de gran valor històric que pertany a la col·lecció privada d'Esteve Petit que se cedeix en ocasió del festival. Aquest instrument serà el protagonista d'una conferència del lutier Santiago Canals, gratuïta per a tot el públic.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada