Barcelona Clàssica: Música, gastronomia, els germans Roca i el Liceu: els ingredients d'èxit del nou local Òpera Samfaina

diumenge, 18 de setembre del 2016

Música, gastronomia, els germans Roca i el Liceu: els ingredients d'èxit del nou local Òpera Samfaina

Espai del nou local 'Òpera Samfaina'. Foto: Premsa Liceu
Per Xavier Llisà
 
Òpera Samfaina obre les portes. Ubicada a l'antic "Espai Liceu", es tracta d'una iniciativa liderada per Tast Barcelona, amb el seu cap visible Jordi Armengol al capdavant, que harmonitza els conceptes de música, mercat, museu, restauració, espectacle, historia i cultura catalanes, unint-los en una experiència musical, gastronòmica i d'oci on els germans Roca hi han col·laborat en l´Odissea, una de les propostes del local.

Aquest espai únic s´allunya de la típica fórmula clàssica de restaurant, estarà obert cada dia de l´any i tindrà un horari que abraçarà des de les 12 del migdia a la 1 de la matinada amb horari ininterromput. Els diferents ambients són una creació de l'artista Fran Aleu, qui ha dissenyat i creat els continguts artístics i escenogràfics d'aquest curiós local. L'encarregat de l´animació i la direcció dramàtica serà en Joan Gracia. 

La inversió total ha superat els 4 milions d´euros a càrrec dels inversors de Tast Barcelona. El Liceu ingressarà 220.000 euros anuals en concepte de lloguer, el que suposa aproximadament 10 vegades més de què rebia al Teatre fins ara per l´Espai Liceu

Els diferents espais d'Òpera Samfaina
 

El nou local té 950 metres quadrats dividits en cinc àrees: el Rocambolesc, la Vermuteria, l'Odissea, la Diva i el Mercat.

Foto: Premsa Liceu
L´Odissea Catalana és un nou concepte d´espectacle sensorial creat per Fran Aleu i els Germans Roca. La gastronomia i l´art es troben en aquesta experiència mitjançant una pel·lícula d´animació protagonitzada per l´avatar digital de Jordi Roca. En aquesta sala de forma circular aïllada de l'exterior, 16 comensals gaudiran d´aquesta fantàstica historia mentre mariden productes característics de cada regió amb la millor selecció de vins catalans. L´Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu posen música a aquesta experiència única amb la interpretació d´una banda sonora original amb intervencions de destacats artistes.

La Vermuteria es presenta com un punt de trobada i un preàmbul d´Òpera Samfaina. En aquesta barra es podran degustar les millors anxoves i seitons de l´Escala i plats típics dels nostres aperitius.

La Diva és la part central oberta a la màgia i a l'inesperat: un lloc ple de sorpreses i imatges visuals, amb portes al Mediterrani i a les vinyes que produeixen el vi que es serveix en una de les barres. Aquí els assistents trobaran diferents barres, com la barra solidària, la barra de cervesa i la de vins.
 
Al Rocambolesc els visitants podran tastar els gelats de Jordi Roca i Ale Rivas, com el famós Dit de Colón, un gelat de xocolata, oli d´oliva i sal, inspirat en l´emblemàtic símbol de Barcelona.

El recorregut d´Òpera Samfaina clou amb El Mercat, on hi ha diferents zones delimitades destinades a les temàtiques principals de la gastronomia catalana: Sotamar ( peix i platja ), Matança ( embotits i carn ) , Hespèrid ( verdures ) Catalàctic ( làctics ) i Dolça Catalunya ( dolços ).

Projecte solidari
 
Foto: Premsa Liceu
Òpera Samfaina no només és un espai cultural i gastronòmic sinó que també neix amb un esperit solidari. La barra solidària ofereix tapes creades i cedides per diferents cuiners de renom internacional com Carles Abellan, Nandu Jubany, Albert Adrià i Christian Escribà. 

Una part de la recaptació d´aquesta activitat es destinarà a fins solidaris del barri del Raval i de la Rambla amb beneficiaris com el Casal dels Infants del Raval i la Fundació Joan Salvador Gavina.

Per l´altre, el germans Roca destinen els beneficis de la seva participació a l´Odissea a Metges Sense Fronteres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada