Barcelona Clàssica: Una orquestra a la recerca del públic familiar: la Simfònica del Vallès obre temporada amb 'Pere i el llop'

divendres, 16 de setembre del 2016

Una orquestra a la recerca del públic familiar: la Simfònica del Vallès obre temporada amb 'Pere i el llop'

Foto promocional del primer concert de la temporada
de l'OSV al Palau de la Música
L’Orquestra Simfònica del Vallès comença aquest dissabte 17 de setembre la seva nova temporada al Palau de la Música Catalana.

La iniciativa aposta “per apropar la clàssica a nous públics i innovar en formats escènics”. I el cert és que les propostes de la Simfònica del Vallès suposen una oportunitat per a que tota la família pugui gaudir de la música clàssica. 

Els horaris solen ser aptes per a tothom, amb programació els dissabtes a la tarda. A més, el preu està situat en una franja molt propera al cost mig d’un concert simfònic a Barcelona: entre 55 € i 73€ per concert en les millors localitats i entre 16€ i 18€ en el cas de les butaques més econòmiques, amb possibilitat de trobar altres entrades millor posicionades a altres preus. Si es vol anar a diversos concerts, es pot contractar un abonament de temporada, amb interessants descomptes.

Els programes també mostren aquesta vocació d’obrir la Simfònica del Vallès a un públic eclèctic. No falten algunes obres claus al repertori clàssic (i molt programades), com la Quarta Simfonia de Mahler, els valsos de Johan Strauss per cap d'any o la Novena Simfonia de Beethoven (que l’OSV interpreta cada any). Però, s’ofereixen concerts més enllà de la música clàssica, com un programa amb el crooner Michael Feinstein cantant Frank Sinatra o una col·laboració amb el Cor de Noies del Palau Català per a oferir Els planetes de Holst i la banda sonora de Star Trek. I també s'ofereixen altres programes amb obres contemporànies, com el Stabat Mater de Salvador Brotons o peces del pianista turc Fazil Say amb el mateix compositor com a solista.


Per a subratllar aquesta voluntat de fer les coses diferents, el concert inaugural del cicle és tot un exemple. S’ofereix una obra clàssica molt coneguda, Pere i el Llop, de Prokófiev, habitualment adreçada a nens per la seva voluntat pedagògica. La música anirà acompanyada d’una coreografia de la companyia de hip hop i dansa urbana Brodas Bros.

Cal recordar que aquesta temporada 2016/17, la Simfònica del Vallès té nou director titular, James Ross, el qual dirigirà dos concerts al Palau de la Música durant la temporada: un al març, amb el Stabat Mater de Salvador Brotons i un segon al maig, titulat  Pompa británica, amb obres d’Elgar, Bruch i Haydn. Ross pren el relleu de Rubén Gimeno, el qual també col·laborarà enguany amb l’orquestra com a director d’alguns programes del cicle.

(Per cert, aprofitem la programació d’aquest concert familiar per a tornar a posar en marxa la nostra secció de recopilació d’espectacles de música clàssica per a nens).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada