Barcelona Clàssica: Clubs de música de les Biblioteques de Barcelona: parlar de les obres abans de sentir-les a L'Auditori

dimarts, 27 de setembre del 2016

Clubs de música de les Biblioteques de Barcelona: parlar de les obres abans de sentir-les a L'Auditori

L'Auditori i les Biblioteques de Barcelona obren la inscripció pel curs 2016 dels clubs de música. Es tracta d'una iniciativa de funcionament semblant a un club de lectura, però adreçada a descobrir, segons indica l'organització, "algunes de les pàgines essencials de la història de la música universal".

El més interessant és que els temes analitzats a les reunions del club estan relacionats amb concerts de música de la temporada 2016/2017 de L'Auditori. Les sessions tenen periodicitat mensual i els concerts escollits sempre se celebren a finals de cada mes, per a facilitar que els participants vagin a l'audició en viu després d'haver assistit a cada sessió.

En total, són set els temes seleccionats, un per mes: la música de cambra (en relació amb la visita del Jerusalem Quartet al gener), Wagner (amb vista al concert de l'OBC del febrer en homenatge a aquest compositor), J.S. Bach (vinculat al concert de l'OBC en abril) i el descobriment del músic barroc Cabezón (per a preparar un concert de l'organista Juan de la Rubia). A més, hi haurà dues sessions dedicades a Mendelssohn, totes dues relacionades amb concerts a L'Auditori (un amb l'OBC i un altre amb l'Orquestra Barroca de Freiburg). Així mateix, es parlarà del rock, en relació amb el concert Banda&Rock de la Banda Municipal.


Els clubs de música se celebren a quatre biblioteques de Barcelona: la Biblioteca El Clot- Josep Benet (reunió el tercer dijous de mes a les 19 h.), la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin (tercer dilluns de mes), la Biblioteca Clarà (el segon dilluns de cada mes a les 19 h.) i la Biblioteca Vapor Vell (segon dijous de cada mes a les 19 h.).

Les inscripcions s'han de fer de forma presencial a les biblioteques que organitzen els clubs. La informació completa sobre sessions i concerts es pot trobar aquí. No es donen detalls de preus, però la participació en els clubs de lectura de les Biblioteques sol ésser gratuïta. Evidentment, l'entrada als concerts, amb tota probabilitat, no estarà inclosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada