Barcelona Clàssica: El que queda de l'agenda de música clàssica d'agost a Barcelona

diumenge, 7 d’agost del 2016

El que queda de l'agenda de música clàssica d'agost a Barcelona

La programació de música clàssica a Barcelona durant el mes d'agost té poc a veure amb la hiperactivitat desenvolupada durant la resta de l'any. Sembla que públic i orquestres s'han desplaçat als nombrosos festivals d'estiu, majoritàriament a indrets molt més agradables per a combatre la calor, i l'oferta musical a la ciutat es queda sense efectius.

Però, a Barcelona Clàssica mantenim activa la nostra agenda, ja que encara continuen algunes interessants iniciatives. L'exemple més destacat és, molt possiblement, el Festival San Miguel Mas i Mas, tot un clàssic de l’agost a Barcelona. Enguany arriba a la seva 14ª edició, amb un ampli ventall de propostes musicals de tots els gèneres.

La programació de música clàssica del Festival presenta novetats importants, amb menys concerts que altres anys i un nou espai (el Born Centre Cultural, que s'afegeix al Palau de la Música Catalana). Al cartell predominen els joves talents amb experiència internacional. Hi ha concert solista els dilluns d’agost al Palau de la Música (preu: 20 euros) i concert de música de cambra els diumenges al Born Centre Cultural (preu: entre 15 i 18 euros).

Concert de Min-sung Lee al Festival San Miguel Mas i Mas
Foto: Òscar Sanz
D'altra banda, el Palau de la Música es manté obert durant el mes d'agost amb els projectes d'alguns programadors privats. És el cas, per exemple, de la Carmen semiescenificada que protagonitza el tenor Sergi Giménez Carreras i la seva companyia; també el d'un títol clàssic a l'oferta del Palau orientada al públic internacional com és "Ópera y flamenco".

Potser la iniciativa musical que registra més activitat a l'agost a Barcelona és el cicle Maestros de la Guitarra. Es tracta d'una sèrie de concerts de guitarra que, segons ens explica el guitarrista Manuel González, està situada “entre les millors del món” pel nombre de concerts (hi ha actuacions pràcticament cada dia) i pel nivell dels intèrprets. El Palau de la Música Catalana i diverses esglésies de Ciutat Vella (sobre tot, la Basílica de Santa Maria del Pi) són els escenaris d’uns concerts amb una proposta musical apta per a tots els públics, siguin o no turistes.

Per últim, farem esment al cicle “Música als Parcs”, el qual continua tot oferint concerts gratuïts als parcs de la ciutat de Barcelona. Concretament, Claudian Duo actuen al Parc Joan Miró el 3 d’agost, i al Parc de la Ciutadella l’11 d’agost. A més, el pianista Rubén Russo ho farà als Jardins Rubió i Bruch el dia 24 d’agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada