Barcelona Clàssica: Barcelona declara el 16 de juny com a Diada Pau Casals

dimecres, 15 de juny del 2016

Barcelona declara el 16 de juny com a Diada Pau Casals

Dijous 16 se celebra al Turó Park la segona edició de la Diada Pau Casals, una iniciativa de la Fundació Pau Casals com a commemoració dels actes del 16 de juny de l’any 1934, quan l’Ajuntament de Barcelona va nomenar Pau Casals fill adoptiu, li va concedir la medalla de la ciutat i va posar el seu nom a l’ avinguda situada al peu del Turó Park.

A l’homenatge hi actuaran l’Orquestra Xavier Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, la Banda Municipal de Barcelona i una orquestra de violoncels dirigida per Antoni Ros-Marbà. També hi participarà l’actor Pere Arquillué, qui donarà veu a paraules del Mestre Casals.

L’acte tindrà un alt perfil institucional, amb assistència de l’alcaldessa de Barcelona i de l’alcalde del Vendrell. 

Cal tenir en compte que el Plenari de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar per unanimitat, el passat mes de maig, la institucionalització de la celebració de la Diada Pau Casals. Aquesta decisió  permetrà que la celebració es faci cada any.

L’acte s’organitza amb el suport de l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Escola Superior de Música de Catalunya, el Conservatori Superior de Música del Liceu i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada