Barcelona Clàssica: Cor de Cambra Francesc Valls: el cor professional que només ofereix un concert a l'any (i és aquest dissabte)

dimecres, 8 de juny del 2016

Cor de Cambra Francesc Valls: el cor professional que només ofereix un concert a l'any (i és aquest dissabte)



El Cor de Cambra Francesc Valls ofereix dissabte 11 de juny, a la Catedral de Barcelona, el seu concert anual, un esdeveniment absolutament excepcional respecte a l’activitat habitual de la formació.

El cor, integrat per cantants professionals, va ser creat el novembre del 2003 per tal de participar de forma regular en  les celebracions litúrgiques a la Catedral de Barcelona. Paral·lelament, segons assenyala el seu director, Pere Lluís Biosca, també s’impulsen algunes activitats diferents. La més coneguda és el Cant de la Sibil·la de la litúrgia de Nadal. Però una altra de les més esperades és el concert anual, l’únic que la formació organitza seguint el patró d’actuació coral convencional. 


Del concert del 2016 sorprèn el repertori escollit. Pere Lluís Biosca és un reconegut especialista en música antiga, però, per dissabte, el repertori està format íntegrament per autors a partir de la II Guerra Mundial fins als nostres dies. “És interessant poder treballar un altre repertori, amb compositors que representen una nova manera de fer”, afirma Biosca, qui també destaca el caràcter “profundament espiritual” de la música coral sacra del segle XX.

Sota el títol Canticum Quod Novis, al programa hi figuren Schnittke, Pärt, Tavener, Britten i el barceloní Bernat Vivancos. Pere Lluís Biosca ens explica l’elecció: “Dintre del panorama de la música coral del segle XX, són els autors més importants. Arvo Pärt és el compositor viu de música coral més interpretat; i poca cosa cal afegir de Britten, molt conegut pel públic, especialment per les seves òperes. Schnittke potser no és tan famós, perquè és més reconegut a nivell orquestral, però la seva obra per cor resulta també imprescindible. Tavener va en la línia d’Arvo Pärt, amb una música molt simple i, a la vegada, molt espiritual. I com sempre volem que als programes  hi hagi un compositor del país, acabarem el concert amb peces de Bernat Vivancos”. 

L’entrada al concert, que començarà a les 20 hores, és gratuïta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada