Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: Jonas Kaufmann, Festival Simfònic i música coral

diumenge, 5 de juny del 2016

El millor de la setmana: Jonas Kaufmann, Festival Simfònic i música coral

Foto: Festival Simfònic
Probablement, aquesta sigui la setmana amb major nombre de concerts programats de l'any, gràcies a la iniciativa del Festival Simfònic, que ha aconseguit organitzar ni més ni menys que 80 recitals, tots el mateix dia i a la mateixa hora. Serà el dissabte 11 de juny, a les 18 hores, i la iniciativa comptarà amb la participació de músics amateur i escoles de música de tot el país. Molts d'ells es celebren en espais singulars de la ciutat de Barcelona. 

Per la resta, cal destacar especialment la visita de Jonas Kaufmann (en queden encara algunes entrades a la venda) i la programació de música coral, amb actuacions d'algunes de les millors formacions catalanes, com la Coral Sant Jordi (divendres 10, a la Casa Bartomeu), el Cor de Cambra Francesc Valls (dissabte 11, a la Catedral de Barcelona) i el Cor de Cambra Anton Bruckner (diumenge 12, Palau de la Música Catalana). 

Aquest és el nostre repàs, dia a dia, als millor de la setmana.

  • Dilluns, 6 de juny: La Casa Elizalde continua amb la seva programació de clàssica les tardes dels dilluns. Avui, a les 20.30 hores, és el torn del trio format per Laia Besalduch (violí i viola), Raquel Portales (piano) i Montserrat Bertral (mezzosoprano). L'entrada és gratuïta, prèvia reserva per telèfon o Facebook.

  • Dimarts, 7 de juny: Jordi Savall homenatja Shakespeare amb una versió concert de l'òpera La reina de les fades, de Henry Purcell, inspirada en la coneguda obra del dramaturg anglès El somni d'una nit d'estiu. L’Auditori: 20.30 h. Entrada: 10-52€

  • Dimecres, 8 de juny: Concert-conferència en el Centre Cívic Urgell (19.30h) sobre música russa,  amb el cantant d'òpera Daniel Sayfullin, el duo Gobelino i la presentació de Marina Sayfullina, musicòloga i professora de la UB. Entrada gratuïta.

  • Dijous, 9 de juny: Dia ple de propostes líriques. L'estrella de la jornada és Jonas Kaufmann, que actua al Palau de la Música, però qui no hagi comprat l'entrada tindrà difícil veure en directe al famós tenor perquè les localitats estan pràcticament esgotades. Com a alternativa, hi ha diversos concerts molt interessants de cantants lírics: per exemple, la nord-americana Rachel Duval torna als Estats Units i ofereix un últim concert a l'Auditori Condeminas, acompanyada de Ricardo Estrada (20 h, 20 €; imprescindible reserva) o la soprano Laura del Río i el pianista Isaac Rodríguez protagonitzen un recital de sarsuela al CC Teixonera (19 h, gratuït). També hi ha concert del cicle de lied a l'Institut Goethe amb els cantants de l'ESMUC (20.15 hores, gratuït).

  • Divendres, 10 de juny: El Consell Català de la Música inicia la temporada de concerts d'estiu  al Jardí dels Tarongers de la Casa Bartomeu, amb la Coral Sant Jordi, dirigida per Lluís Vila i acompanyada per Carles Marigó. L'entrada és lliure, tot i que es recullen aportacions voluntàries per al manteniment de l'espai.

  • Dissabte, 11 de juny: El Festival Simfònic fa realitat un veritable somni per als amants de la música, com és la celebració simultània de 80 concerts. Dissabte, a les 18 hores, nombrosos espais de Catalunya i Balears s'ompliran de músics que interpretaran una àmplia varietat de repertoris. En comú, només hi ha una cançó: la famosa Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa, que tots (corals, solistes, orquestres, etc.) interpretaran a les 19 hores. L'agenda de Barcelona Clàssica recull els concerts de clàssica previstos, però qui vulgui consultar la programació completa pot també fer-ho aquí.

  • Dissabte i diumenge, 11 i 12 de juliol: El cap de setmana es presenta intens per als amants de la música coral. A les propostes de la Casa Bartomeu del divendres i del Festival Simfònic, que té molts grups corals a la programació, cal sumar, dissabte, el concert anual del Cor de Cambra Francesc Valls, de la Catedral de Barcelona (única oportunitat anual de veure un concert convencional de la formació, integrada per cantants professionals i dirigida per Pere Lluís Biosca). Pel que fa al diumenge, recomanem el Cor de Cambra Anton Bruckner sota la direcció de Júlia Sesé, al Palau de la Música Catalana.

Feliç setmana musical!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada