Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: la conjunció dels astres

diumenge, 12 de juny del 2016

El millor de la setmana: la conjunció dels astres

Foto: Les Arts Florissants
La proximitat de l'estiu no només es nota en els termòmetres, sinó també en l'agenda musical. Les programacions oficials de la temporada estan a punt d'acabar i l'activitat va baixant el ritme.

Per exemple, l'agenda de Barcelona Clàssica registrar 276 esdeveniments al maig, mentre que al juny la xifra s'ha reduït més d'un 15%, fins a 231, i això que hem comptat individualment els 80 concerts del Festival Simfònic.

Per això cal atribuir a la mala fortuna o una estranya conjunció astral el fet que tres dels concerts més atractius de la setmana coincideixin el mateix dia i a la mateixa hora: dijous 16. Trobarem a faltar aquesta densitat de programació a partir de la setmana que ve. Mentrestant, seguim tenint on triar per fixar-nos en un concert per a cada dia (o en més d'un, si els astres insisteixen).




Dilluns, 13 de juny: El tenor Marc Sala ofereix una introducció a l'òpera La Bohème, que al Gran Teatre del Liceu estrena el dissabte 18. Es tracta d'una conferència especial, on la soprano Serena Sáenz cantarà en viu alguns fragments de l'obra. (Casa Orlandai, 4,14 €)

Dimarts, 14 de juny: L'estrella del dia és, sens dubte, el tenor Juan Diego Flórez, que torna de nou a Barcelona (i van tres aquest any 2016, després de les funcions de Lucia di Lammermoor i del recital al Palau de la Música). En aquesta ocasió, actua en el marc del Festival Jardins de Pedralbes, amb un programa apte per a tots els públics, independentment del seu nivell operístic. La mala notícia és que les entrades de 16 euros estan esgotades i el que queda va de 68 euros en endavant.

Dimecres, 15 de juny:  La prestigiosa formació de música barroca Vespres d'Arnadí ha decidit organitzar el seu primer festival de producció pròpia, que tindrà lloc a l'església de Sant Felip Neri. En total, Vespres d'Arnadí ha programat una sèrie de quatre concerts durant juny i juliol. El primer d'ells, aquest dimecres, ofereix un preu especial de 10 euros. 

Dijous, 16 de juny: Alguna estranya conjunció astral planeja sobre aquest dia, que ha fet que coincideixin diversos dels millors concerts del mes (i gairebé de la temporada). D'una banda, un dels "grans" de la interpretació amb criteris històrics, William Christie, presenta la Missa en Si menor de J.S. Bach (l'obra preferida de directors com  John Eliot Gardiner o Josep Vila) amb la seva formació, l'ensemble Les Arts Florissants (Palau de la Música, 15-80 €). D'altra banda, el pianista José Menor, reclamat en alguns dels millors auditoris del món per celebrar l'Any Granados, presenta al cicle Joan Manén, la seva versió de les Goyescas (Ateneu Barcelonès, 15 €). I, per si fos poc, l'OBC inaugura el Festival Sónar 2016 amb l'estrena a Catalunya de Become Ocean, de John Luther Adams, Premi Pulitzer de Música a 2014 i Premi Grammy 2015 a la millor composició contemporània (L'Auditori, 20 € ).

 
Divendres, 17 de juny:  El Cor de Noies de l'Orfeó Català actua per primer cop al Jardí dels Tarongers de la Casa Bartomeu, amb un repertori format per obres de Toldrà, Schubert, Brahms i Vaughan Williams, així com espirituals negres. L'entrada és lliure, però es demana una aportació mínima de 7 euros pel manteniment de la Casa Bartomeu.
 
Dissabte 18 juny: El Gran Teatre del Liceu estrena La Bohème, una de les òperes veristes més cèlebres del món, que es podrà veure fins al 8 de juliol amb una producció de Jonathan Miller que porta l'acció al París dels anys 30 al segle XX. El decorat s'inspira en fotografies de l'època de Brassaï i Cartier-Bresson (Gran Teatre del Liceu, 14 € -299 €).
 
Diumenge, 19 juny: El Cor Infantil de l'Orfeó Català estrena una versió de l'òpera Hänsel i Gretel,, del compositor Engelbert Humperdinck, amb direcció escènica de Comediants. No només hi ha cant a l'obra, sinó també dansa, actuació, recitació i música. L'any passat, el Cor ja va afrontar un projecte similar amb My favorite things, a partir de cançons de musicals, però, aquesta temporada, l'escenificació d'una òpera suposa un repte encara més gran (Palau de la Música Catalana, 12 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada