Barcelona Clàssica: BCN Clàssics obre la seva primera temporada amb una aposta pels intèrprets cèlebres i la gran música orquestral

dissabte, 1 d’octubre del 2016

BCN Clàssics obre la seva primera temporada amb una aposta pels intèrprets cèlebres i la gran música orquestral

Imatge del programa de BCN Clàssics
Dels nombrosos cicles de música clàssica que arrenquen aquests dies a Barcelona, n’hi ha un que és una estrena absoluta: BCN Clàssics. El Palau de la Música Catalana acull per primera vegada un projecte que, en paraules de l’organització, “té la vocació de ser un cicle de concerts eclèctic que combinarà gèneres diferents amb orquestres, grups de cambra i solistes de primer nivell”. 

Darrere BCN Clàssics hi són diverses institucions privades relacionades amb la música clàssica: la promotora Ibermúsica, l’Orquestra de Cadaqués i l’editorial Tritó, amb la col·laboració de The Project i La Vanguardia. L’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya hi donen suport al cicle.

Pot semblar que posar en marxa un nou cicle de música clàssica a Barcelona, paral·lel a la ja àmplia oferta de la resta de sales i auditoris de la ciutat, amb opcions que van des de la gran orquestra fins a les formacions de cambra més minimalistes, és un repte realment difícil. Recordem que a l’agenda de Barcelona Clàssica vam tancar la temporada 2015/2016 al juny amb més de 250 concerts en un mes. Però Llorenç Caballero, director adjunt d’Ibermúsica i director artístic de l’Orquestra de Cadaqués, assegura que “ens estem fent un lloc” i ens explica que l’objectiu de BCN Clàssics és “tenir un 10% d’abonats aquest primer any al Palau de la Música i ho estem aconseguint”. 

Llorenç Caballero
Foto: Orquestra de Cadaqués

Malgrat l'explícita voluntat d'eclecticisme, el programa de BCN Clàssics està clarament orientat cap a la música clàssica i, sobretot, a la música orquestral, "la nostra gran passió", segons reconeixen al fulletó de presentació. Dels set concerts que integren la temporada, cinc estan protagonitzats per orquestres, amb directors de primer nivell: els internacionals Sir Neville Marriner, Daniel Harding i Gianandrea Noseda, així com Josep Pons, director de l'Orquestra del Liceu, i Jaime Martín, director titular de l'Orquestra de Cadaqués.

De totes maneres, com comenta Llorenç Caballero, "sens dubte, el recital de Daniel Barenboim és el concert estrella i el més mediàtic". Serà una actuació de Barenboim en solitari al piano amb obres de Schubert i Debussy, el pròxim 24 de novembre. El concert inaugural del cicle, el diumenge 2 d'octubre, contrasta notablement amb la resta del programa, ja que presenta una mítica formació coral: els Nens Cantaires de Viena.
Nens Cantaires de Viena. Foto: Web BCNClàssics

BCN Clàssics aspira a aplegar en la mateixa sala tant als melòmans com a "aquells que encara no han vist un concert de música clàssica al Palau de la Música", segons afirma Caballero. La combinació d'intèrprets famosos i obres clau del repertori clàssic pot ser una bona fórmula per a aconseguir-ho.

Els preus dels concerts de BCN Clàssics oscil·len entre els 18 euros de les localitats més econòmiques del concert inaugural i els 85 euros dels millors seients pel recital de Daniel Barenboim. Existeixen diversos preus en funció de les zones i també hi ha possibilitat d'abonar-s'hi per a obtenir descomptes i altres avantatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada