Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: grans cors i petits conjunts

diumenge, 23 d’octubre del 2016

El millor de la setmana: grans cors i petits conjunts

Imatge del Quartet Gerhard
El gran protagonista de la setmana és l'esdeveniment que prepara l'Auditori per al cap de setmana, amb una OBC de gala (el mateix Kazushi Ono, el director titular, la dirigeix ​​per primera vegada des de les vacances) i dues grandíssimes formacions corals: el Cor Lieder Camera i el Cor Madrigal. El programa està íntegrament dedicat als germans Mendelssohn.

Durant la resta de dies, els esdeveniments són més modestos, però es prodiguen en una àmplia varietat d'espais de concerts En el nostre repàs setmanal parlem, per exemple, de la mostra de piano contemporani del Centre Cívic Urgell, amb tot un Premi Nacional de Música en el programa. I esmentem també a alguns visitants il·lustres, com la formació italiana Camerata Musical Ligure, que debuta a Barcelona, ​​o els Ministring, integrada pels nens més talentosos del Conservatori de Lausana.

Aquesta és la nostra selecció diària de concerts, de dilluns a diumenge.

Dilluns, 24 d'octubre: El Palau de la Música Catalana rep de nou al Quartet Gerhard, un jove quartet de cordes que va ser guanyador de l'edició 2012 del Primer Palau, el programa de suport als joves talents de la institució. Des d'aquell primer èxit, la formació ha aconseguit consolidar-se a nivell internacional. En el  repertori del concert del dilluns, cal destacar l'estrena d'una obra de Salvador Brotons, el compositor resident al Palau aquesta temporada. (20.30h. Entrada: 10 €)

Dimarts, 25 d'octubre: La Camerata Musicale Ligure, una formació amb més de 30 anys d'història, actua per primer cop a Barcelona, ​​dins de la temporada d'clàssica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi que impulsa el músic Anton Serra. El programa proposa un recorregut per la història musical d'Itàlia des dels temps de Rossini als nostres dies, incloent la música de cinema d'Ennio Morricone i Nino Rota ( "Il padrino"). (20h. Entrada: 15 €)

Dimecres, 26 d'octubre: El Centre Cívic Urgell acull durant la setmana la mostra de música per a piano contemporani organitzada per la Fundació Música Contemporània. El cicle arrenca el dimarts 24 amb Cecilio Tieles; continua el dimecres 25 amb el jove Bernat Català; i presenta a Ricardo Descalzo dijous 26 i a Diego Fernández Magdaleno el divendres 27. L'entrada a tots els concerts és gratuïta, però cal reservar-la prèviament de forma presencial per telèfon. (20h. Entrada gratuïta)

Dijous, 27 d'octubre: El Conservatori Municipal de Música de Barcelona ofereix setmanalment concerts gratuïts. Els dilluns, normalment, estan dedicats als joves talents de la casa, mentre que els dijous, habitualment, actuen formacions convidades. Justament el 27 d' octubre visiten el CMMB els “Ministrings” del Conservatori de Lausanne, un ensemble format per nens de gran talent que actua regularment arreu Europa. (20h. Entrada gratuïta)

Divendres, 28 d'octubre:
L'església de Santa Maria del Pi fa un salt en el temps i retrocedeix fins a l'any 1536 de la mà d'Alfred Fernández i el seu repertori de música de viola. Aquest any, segons explica el programa del Festival Ars Longa, en el qual s'emmarca la seva actuació, es van publicar els dos primers llibres de música per a aquest instrument en la història. Com tota la programació d'Ars Longa, el concert és a taquilla inversa (es paga el que consideri l'espectador, a partir d'una aportació mínima de 10 euros).

Dissabte i diumenge, 29 i 30 d'octubre:
L'Auditori acull un dels primers esdeveniments de la temporada. El mateix director titular, Kazushi Ono, es posa al capdavant de l'OBC per primera vegada des de la tornada de vacances per interpretar la gran simfonia-cantata dels germans Mendelssohn, Lobgesang. Acompanyen l'orquestra un trio de solistes entre els quals destaca la soprano María Hinojosa, i dues grans formacions corals de casa nostra, el Cor Lieder Camera i el Cor Madrigal. (Dissabte, 29 d'octubre, a les 19 hores; diumenge, 30 d'octubre, a les 11 hores. Entrada: 11-56 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada