Barcelona Clàssica: Música per ajudar a la música: l'Associació de Voluntaris de "la Caixa" organitza un concert solidari amb el projecte social Vozes

dimarts, 14 de febrer del 2017

Música per ajudar a la música: l'Associació de Voluntaris de "la Caixa" organitza un concert solidari amb el projecte social Vozes

Imatge de Vozes
CaixaForum Barcelona acull el divendres 17 de febrer un concert solidari per partida doble. La iniciativa està impulsada per l'Associació de Voluntaris de "la Caixa", una entitat formada per empleats i exempleats de CaixaBank i de la Fundació Bancària "la Caixa" per promoure projectes de cooperació i assistència social.

Entre ells, destaca l'organització de dos concerts benèfics a l'any, en els que els fons van íntegrament dirigits a una causa solidària. Segons ens explica Anna Ramos, coordinadora de l'acció, l'habitual és que les recaptacions d'un esdeveniment  recolzin un projecte local i els del segon, un d'internacional: "Treballem amb l'objectiu que la totalitat dels fons recaptats es destinin als projectes socials, ja que la majoria de les despeses d'organització les assumeix l'Associació de Voluntaris ".

El concert de divendres correspon al projecte local i té com a particularitat que l'entitat receptora de les donacions serà la mateixa que actuarà sobre l'escenari: l'Associació Vozes, dedicada a fomentar la integració social a través de la música a la ciutat de Barcelona.

Anna Ramos va conèixer la història de Vozes a través d'un diari, que explicava el projecte creat per un violoncel·lista i director d'orquestra Pablo González, format en el sistema d'orquestres i corals del mestre Abreu a Veneçuela. González va estudiar a la Guidhall School of Music de Londres i posseeix en el seu palmarès el Premi Gertrudis Norman com a alumne destacat del Royal College of Music. El 2004 es va instal·lar a Barcelona i va decidir crear un projecte solidari similar a la filosofia al que existeix al seu país.

Pablo González, creador de Vozes
Avui, Vozes és una iniciativa activa en els barris de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Sant Adrià de Besòs, en la qual participen més de 500 nens i adolescents. Amb l'ajuda d'un cos de professors en què la majoria són voluntaris i donants que han cedit instruments gratuïtament, han aconseguit crear diverses orquestres simfòniques i grups corals.

Aquest divendres, al voltant de 125 nens pertanyents a Vozes pujaran a l'escenari de CaixaForum per oferir un programa ambiciós, en el qual figuren Brahms, Bach, Saint-Saëns i Telemann, entre d'altres. Es pot col·laborar adquirint l'entrada, que costa 15 euros, o fent un donatiu per a la fila zero.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada