Barcelona Clàssica: Torna el Cicle Ars Longa: música antiga a espais històrics de Barcelona

dimecres, 28 de setembre del 2016

Torna el Cicle Ars Longa: música antiga a espais històrics de Barcelona

Musica Reservata de Barcelona
El diumenge 2 d'octubre arrenca a Barcelona la tercera edició del Cicle de Música Antiga i Patrimoni Ars Longa. La programació inclou un total de 10 concerts, la majoria dedicats a música del Renaixement i el Barroc, tot i que també hi ha incursions en el Classicisme i fins i tot un tímid homenatge a Enric Granados.

El cicle es desenvoluparà fins al 24 de novembre i cal apuntar-se bé els concerts al calendari, ja que no se celebren un dia fix de la setmana.

Tampoc no repeteixen ubicacions, sinó que alternen diversos espais de la ciutat de Barcelona, tots ells propicis per a escoltar música antiga: la Basílica de Santa Maria del Pi, la Basílica dels Sants Just i Pastor, el Museu Europeu d'Art Modern, el Museu de la Música, la Biblioteca de Catalunya o el Monestir de Sant Pere de les Puel·les.

Entre els músics programats, destaquen, entre d'altres, la formació Música Reservata de Barcelona –encarregada del concert inaugural del cicle-, l'expert clavicordista Bruno Horst, el cor femení Auditexaudi o l'ensemble Les Sons Harmoniques.

Cal fer menció de les conferències introductòries prèvies a cada concert, a càrrec d'experts de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i l'ESMUC, entre altres institucions. El director del cicle Ars Longa, Xavier Alern, oferirà la sessió corresponent al primer concert.

Com a edicions anteriors, el preu de les entrades es fixa a taquilla inversa: l'assistent paga el que considera. Com a referència, l'organització suggereix una aportació de 10 euros per concert. En el cas de l'acte al MEAM, l'entrada és l'habitual als berenars amb música clàssica dels dissabtes: 19 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada