Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: el nou curs ja és aquí!

diumenge, 11 de setembre del 2016

El millor de la setmana: el nou curs ja és aquí!

A la foto, Elisabeth Franch, artista seleccionada al nou
curs de les Residències Musicals de La Pedrera
No només són dies de tornar al col·legi o a la feina: al món musical, pràcticament totes les institucions es posen en marxa amb noves iniciatives i projectes. El Gran Teatre del Liceu inicia dilluns 12 les representacions de Die Zauberflöte, que es perllongaran fins diumenge 17. Al Palau de la Música Catalana, dilluns comença oficialment la temporada amb un espectacular concert amb la London Symphony Orchestra i els cors de la casa, tots comandats per Gianandrea Noseda, per a interpretar una obra majúscula: el Rèquiem de Verdi.

També comencen curs altres institucions i espais amb programació habitual, des de la Casa Bartomeu fins a la Reial Acadèmia de Belles Arts, passant per La Pedrera i el seu programa de Residències Musicals. Qui vulgui començar a seguir un determinat cicle de concerts des de l’inici, aquesta setmana té on triar.

Com cada setmana, presentem la nostra selecció d'un concert diari. La programació completa es pot consultar a l'agenda mensual de Barcelona Clàssica.

Dilluns, 12 de setembre: La London Symphony Orchestra, l’Orfeó Català i el Cor Jove de l’Orfeó Català, dirigits per l’italià Gianandrea Noseda, interpreten el Rèquiem de Verdi, una de les grans obres del repertori simfonicocoral. Es tracta del primer concert preparat pel nou director artístic dels cors de l’Orfeó Català, Simon Halsey, qui és també director titular del cor simfònic de la London Symphony Orchestra. Abans dels concert, hi ha una conferència introductòria al mateix Palau de la Música impartida pel crític Roger Alier. Entrades: 30-170€ (gairebé exhaurides).

Dimarts, 13 de setembre: La Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi acull, un any més, el cicle de l’Associació pel Foment de la Música Clàssica. Es tracta d’una iniciativa dirigida per Anton Serra per a fomentar una oferta de concerts clàssics alternatius a les grans sales de la ciutat. A la programació es cuida molt la presencia de músics locals, com el duet de Marc Renau i Ester Vela que actua aquest dimarts. Entrada: 15€ (amb reserva web, 12€)

Dimecres, 14 de setembre: Continua plenament actiu el cicle “Maestros de la guitarra”, amb actuacions gairebé diàries a l’església de Santa Maria del Pi o al Palau de la Música Catalana. La nombrosa assistència de públic internacional no hauria de ser obstacle pels espectadors locals, ja que, com diu Manuel González, guitarrista impulsor del cicle i protagonista del concert de dimecres, “gràcies al turisme, Barcelona pot tenir el millor cicle de guitarra clàssica del món”. Entrada: 19€

Dijous, 15 de setembre: L’església del Monestir de Pedralbes acull un recital de cant i piano a càrrec de Céline Victores-Benavente i Efrem Garcia Salinas, sota el mecenatge de Josefine Teixidó i Manuel Antonio Condeminas, els quals preparen nou projecte de concerts pel proper curs del qual en sentirem parlar molt. L’habitual a aquest tipus de recitals és que les aportacions dels espectadores (20 euros per persona) es destinin als músics.

Divendres, 16 de setembre: La música torna a la Casa Bartomeu amb el duet de clarinet i piano integrat per Oriol Romaní i Elena Lasco, el quals proposen un viatge musical a través del temps amb obres que arrenquen amb J.S. Bach i arriben fins als nous ritmes de Gershwin. Als concerts de la Casa Bartomeu, l’entrada és lliure i els espectadors hi poden aportar la quantitat que ells desitgin pel manteniment de la instal·lació (l’organització proposa al voltant de 7 euros per persona).

Dissabte, 17 de setembre: L’Orquestra Simfònica del Vallès inicia nova temporada al Palau de la Música i ho fa amb una proposta molt original, ja que poques vegades un concert inaugural es destina al públic familiar. En aquesta ocasió, l’orquestra presenta l’obra de Prokófiev Pere i el Llop. Per a fer la fita encara més espectacular, la música anirà acompanyada d’una coreografia per la companyia de hip hop i dansa urbana Brodas Bros. Entrada: 18-68€

Diumenge, 18 de setembre: La Pedrera obre les Residències Musicals 2016/17, una iniciativa amb la qual es dona suport a tres joves talents de la música per a que, durant un any, s'hi puguin presentar en concert a l’emblemàtic edifici. La primera artista seleccionada per a la nova temporada, la flautista de Sant Cugat del Vallès Elisabeth Franch, oferirà un duet amb el pianista Josep Buforn, qui la va acompanyar aquesta primavera al seu debut al Carnegie Hall de Nova York. Entrada: 12€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada