Barcelona Clàssica: Musitekton inicia el cicle de tardor amb l'objectiu d'apropar la música de cambra al públic

divendres, 30 de setembre del 2016

Musitekton inicia el cicle de tardor amb l'objectiu d'apropar la música de cambra al públic

Foto: Musitekton

El primer cap de setmana d’octubre suposa l’inici de diversos programes importants de música clàssica a Barcelona. Un d’ells és el cicle de concerts de música de cambra impulsat pel lutier Josep Saguer i la pianista Isabel Félix des de l’establiment comercial Musitekton.

El cicle es va celebrar per primera vegada a l’octubre del 2011, pocs mesos després de la inauguració de Musitekton. Des de llavors, Josep Saguer i Isabel Félix calculen que han organitzat un total de 127 concerts, en els quals han participat més de 270 músics. El nostre propòsit sempre ha estat apropar la música de cambra a la gent, una música pensada per a ser interpretada en sales petites i amb el públic a poca distancia dels intèrprets”, afirmen. 


Aquest format permet, per exemple, que els propis músics s’encarreguin de comentar el concert al públic, el que ofereix “una comunicació més intensa i una experiència més gratificant que si el mateix concert hagués tingut lloc en una sala de concerts”, segons asseguren els organitzadors.

El balanç fins ara és positiu: “En aquests cinc anys hem aconseguit fidelitzar un públic que ens aprecia i també augmentar paulatinament el número d’assistents”, expliquen des de Musitekton. Però també reconeixen que “queda feina per fer”. En la seva opinió, “a una ciutat com Barcelona hauríem d’omplir sempre la sala, per la qualitat dels músics que programem, la selecció acurada dels programes i l’acústica excel·lent de l’espai”.

Foto: Musitekton
Als programes del cicle hi cap tot tipus de música, “des del segle XVI fins a jazz, free o estrenes d’obres de música contemporània”, afirmen Saguer i Félix. El nou cicle de tardor de Musitekton, el qual arrenca el diumenge 2 d’octubre amb un programa dirigit pel pianista i director Nèstor Bayona,  n’és un bon exemple: trobem solistes, com el violinista Bernat Bofarull o el pianista Quirós; duets, com els formats per Chris Orton i Tomoko Matsuoka (flauta de bec i clavicèmbal), Ajay Ranganathan i Laura Fernández Granero (violí i fortepiano), i Cristina Granero i Isabel Félix (flauta travessera i piano); i formacions de cambra més àmplies com l’Idomeneo String Quartet.

Els concerts se celebren habitualment els dissabtes a les 20 hores, amb una periodicitat quinzenal, tot i que és recomanable consultar la programació en cada cas perquè pot haver-hi petites variacions. Per exemple, el concert inaugural de Néstor Bayona és, excepcionalment, en diumenge. Les entrades, que costen 14 euros el dia del concert, tenen un petit descompte de 2 euros si s’adquireixen per anticipat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada