Barcelona Clàssica: Tota la programació de música clàssica de La Mercè 2016

dijous, 22 de setembre del 2016

Tota la programació de música clàssica de La Mercè 2016

Cartel oficial de La Mercè 2016,
obra de Miguel Gallardo
La celebració de la festa de la Mercè 2016 s'inclou en el programa d'actes centenars de concerts. Però, com és habitual, la música clàssica no és precisament el gènere protagonista de la programació. A més, aquest any, l'OBC no té previst participar en cap esdeveniment aquesta setmana.

De tota manera, algunes de les formacions musicals més destacades de la ciutat, com l'Orquestra i Cor del Liceu o la Banda Municipal de Barcelona, si que ofereixen concerts gratuïts. A més, hi ha diversos concerts corals -entre ells, el participatiu que organitza la Federació Catalana d'Entitats Corals-, diverses activitats familiars a CaixaForum i fins i tot un piano de cua situat en plena Plaça Catalunya a disposició de qui vulgui tocar-lo, gràcies a la iniciativa del Concurs Internacional Maria Canals.

Perquè sigui més fàcil organitzar l'agenda de la setmana, resumim els concerts de música clàssica i música coral més destacats:


  • CaixaForum Barcelona ha programat per als dies 17, 23 i 24 de setembre l'espectacle Pianissimo Circus, dirigit al públic familiar, amb les històries de dos pallassos al voltant d'un piano de cua. L'entrada costa 6 euros (amb 50% de descompte per a clients de CaixaBank). Així mateix, per al diumenge 25, CaixaForum presenta el concert Fàbriques de Sons, amb "una recreació de les cançons cantades en casinos, ateneus i tavernes en les societats industrials de la mà de Coral Cantiga i Cor Ciutat de Mataró" (entrada: 12 € ).

  • La Banda Municipal de Barcelona actua el 24 de setembre a l'Auditori de forma gratuïta, tot i que cal reservar les entrades via web. Es poden aconseguir fins a dos per persona. El concert estarà dirigit per Salvador Brotons i el repertori combina obres de compositors clàssics, com Rossini i Saint-Saëns, amb música catalana d'autors com Joaquim Serra, Manel Oltra o Juli Garreta.


  • També el dissabte 24, a les 19 hores, la Federació Catalana d'Entitats Corals ofereix a la Plaça del Rei el tradicional concert en el qual participen coralistes vinguts de tot Catalunya.


  • L'Orquestra del Gran Teatre del Liceu i el cor de la institució actuen el diumenge, 25 de setembre, al Moll de la Fusta, dirigida pel seu director titular, Josep Pons. No s'ha publicat el repertori exacte, però el programa de la Mercè promet fragments d'òperes il·lustres. El concert comptarà amb la presència de la soprano Marta Mathéu i del baríton Carlos Daza.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada