Barcelona Clàssica: El Palau Güell recupera l'esperit de les sales de música de Gaudí amb un cicle d'intèrprets catalans

dimecres, 3 de febrer del 2016

El Palau Güell recupera l'esperit de les sales de música de Gaudí amb un cicle d'intèrprets catalans

Sala Gran del Palau Güell
El Palau Güell organitza el I Cicle de Música Catalana, coordinat per l’Associació Joan Manén. El cicle consta de quatre concerts que tindran lloc tots els dijous del mes de febrer.

Segons explica la web del cicle, l’objectiu és  recuperar l’esperit que va tenir l’edifici durant el període en què hi va viure la família Güell. Els concerts tindran lloc als espais que Antoni Gaudí va dissenyar pensant en que la música fos la gran protagonista: el saló central i la sala de confiança.

La sala de confiança és l’espai on les filles grans d’Eusebi Güell, Isabel i Maria Lluïsa, tocaven el piano i realitzaven audicions de petit format. El saló central, concebut per Eusebi Güell com una sala de concerts, és l’espai més important de l’edifici i té una bona acústica gràcies al seu disseny. Antoni Gaudí que va idear estructures com la cúpula, que ens recorda l’univers, i fa la funció de gran altaveu.

El públic podrà ésser bo testimoni d'aquesta afortunada barreja d'arquitectura i música perquè l'entrada, de 20 euros, inclou el concert i una visita guiada exprés prèvia a l'audició. Així mateix, després del concert, es realitzarà un col·loqui, moderat per un expert que també fa de presentador de l’acte. 

Aquest és un resum del programa previst:
  • 4 de febrer: Recital de cançó catalana amb la soprano Júlia Farrés-Llongueras i el pianista Daniel Blanch a la sala de confiança. Presenta Xavier Chavarría.
  • 11 de febrer: Recital íntegre de guitarra al saló central, amb Àlex Garrobé. Estarà presentat per Jordi Rifé.
  • 18 de febrer: Flauta, arpa i trio de corda al saló central, amb Elisabet Franch, José Antonio Domenè, Helena Satué, Aida-Carmen Soanea i Romain Garioud. Presenta Pere-Andreu Jariod.
  • 25 de febrer: El pianista José Menor interpretarà les Goyescas al saló de confiança. Presneta Francesc Cortés.

L’Associació Joan Manén, coordinadora del cicle, és una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la difusió del llegat d’aquest músic i compositor i que treballa en la recerca i recuperació del patrimoni musical català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada